Απίστευτο: «Ξέχασαν» να εμβολιάσουν ηλικιωμένο σε ίδρυμα και τώρα νοσηλεύεται με κορονοϊό

απίστευτο-ξέχασαν-να-εμβολιάσουν-η-1370690

Κορονοϊό κόλλησε ένας 85χρονος στην Πάτρα, ο οποίος έμεινε ανεμβολίαστος γιατί οι ιθύνοντες του ιδρύματος στο οποίο βρισκόταν, είχαν «χάσει» το email της οικογένειάς του με το πράσινο φως στον εμβολιασμό του.

Ένα αδιανόητο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, όπου ένας ηλικιωμένος έμεινε ανεμβολίαστος και κόλλησε κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι τα συγγενικά του πρόσωπα είχαν δώσει την έγκρισή τους από τον περασμένο Μάιο.

Ο άτυχος 85χρονος, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει την τρίτη δόση, τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι σχεδόν κατάκοιτος με αποτέλεσμα να εκφράζεται αγωνία από το οικογενειακό του περιβάλλον για την εξέλιξη της υγείας του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Άσυλο Ανιάτων υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από 20 κρούσματα σε τροφίμους, με περίπου 10 εξ αυτών να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Η οικογένεια έδωσε συναίνεση για την τρίτη δόση και ο 85χρονος δεν είχε κάνει καν την… πρώτη

Σύμφωνα τη σχετική καταγγελία στο thebest.gr, η οικογένεια του 85χρονου είχε δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό του με την α΄ και β’ δόση από τον περασμένο Μάιο (στις 17 του μήνα), στέλνοντας σχετικό email με τη συναίνεση για τον εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί.

Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένεια του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλαν νέο email με τη συναίνεσή τους για τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση, ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε εμβολιαστεί με καμία δόση.

Τι απάντησε το ίδρυμα

Απάντηση στο thebest δόθηκε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών που λειτουργεί στην πλατεία Παντοκράτορος στην Πάτρα, Άρη Γκατζόγια και την πρόεδρο του φιλανθρωπικού σωματείου Γωγώ Καραλή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: «Μετά από διερεύνηση που έγινε εξ’ αφορμής δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “THE BEST”, διαπιστώσαμε ότι το Ίδρυμα από παραδρομή δεν είχε διαβάσει e-mail που είχε σταλεί από οικογένεια περιθαλπόμενού μας στις 17 Μαΐου 2021 με την οποία μας ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην λίστα προς εμβολιασμό.

Λάβαμε γνώση από την οικογένεια για την παραδρομή μας αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως συμπεριλάβαμε τον εν λόγω περιθαλπόμενο στην λίστα εικοτεσσάρων συνολικά εξ’ αυτών, που στείλαμε στον ΕΟΔΥ στις 3 Ιανουαρίου του 2022 για το εμβολιασμό που επρόκειτο να γίνει εντός του μηνός και οποίος αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook