Απίστευτο “αλαλούμ” με το take away: Τελικά θα ισχύει και τα Σαββατοκύριακα

Σε τραγέλαφο εξελίχθηκε (και) το θέμα του take away στην εστίαση στις «κόκκινες» περιοχές, αφού, ενώ το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι δεν θα ισχύει σε αυτές τα Σαββατοκύριακα, ελάχιστες ώρες μετά η κυβέρνηση το πήρε πίσω!

Σύμφωνα λοιπόν με την νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Ά. Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση: «H Κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Το πρωί του Σαββάτου, ο ίδιος ο υπουργός και λίγο αργότερα η ανακοίνωση του υπουργείου του, ενημέρωναν ότι το take away στην εστίαση για την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική δεν θα λειτουργούσε τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα, είχε ανακοινωθεί:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».

Πηγή: tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ