Απίστευτο περιστατικό στο ΑΠΘ: Κράτησαν όμηρο καθηγήτρια γιατί «έκοψε» 1 στους 3 φοιτητές

απίστευτο-περιστατικό-στο-απθ-κράτησ-695302

Φοιτητές στο ΑΠΘ κρατούσαν όμηρο καθηγήτρια μέσα στο γραφείο της διότι απέρριψε 1 στους 3 στις εξετάσεις για το μάθημά της.

Ειδικότερα, καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ κρατήθηκε όμηρος για περίπου τρεις ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, επειδή φοιτητές θεώρησαν υψηλό το ποσοστό των απορρίψεων στις τελευταίες εξετάσεις.

«Έχουμε καταντήσει να μη θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας, να είμαστε αμήχανοι και φοβισμένοι»,  καταγγέλλει η καθηγήτρια μιλώντας στην «Καθημερινή».

Οι φοιτητές ζητούσαν να αναβαθμολογηθούν τα γραπτά και να περάσουν περισσότεροι, με την ίδια να τονίζει πως «μια μικρή ομάδα με τις αθλιότητές της δηλητηριάζει τη λειτουργία του τμήματος».

«Μου ζήτησαν να μη βάλω αρνητική βαθμολογία στην περίπτωση λαθεμένης απάντησης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής – κάτι πολύ συνηθισμένο για τον συγκεκριμένο τύπο εξέτασης. Πρόσφατα μου επιτέθηκαν γιατί, στο πλαίσιο μιας σειράς ασκήσεων, στο μάθημα της φεμινιστικής ψυχολογίας τους ζήτησα να απαντήσουν στο ηθικό δίλημμα της άμβλωσης. Επεμβαίνουν σε ζητήματα ακαδημαϊκής λειτουργίας», λέει η καθηγήτρια.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η μικρή ομάδα την κατήγγειλε πως, καθώς το μάθημα που διδάσκει είναι του τελευταίου έτους, καθυστερεί τους φοιτητές στην αποφοίτησή τους:

«Σαν να πρέπει στα κριτήρια αξιολόγησης ενός γραπτού να μετράμε και τον χρόνο που χρειάζεται ένας φοιτητής για να πάρει πτυχίο».

Το ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση των καθηγητών του τμήματος ήταν ομόφωνο: «Ως εδώ και μη παρέκει».

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook