Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Εγχειρισμένος 69χρονος μεταφέρθηκε με… αγροτικό από το νοσοκομείο στο σπίτι του

Περιστατικό-ντροπή για το «δημόσιο και δωρεάν» Εθνικό Σύστημα Υγείας έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων, με έναν εγχειρισμένο ασθενή να μεταφέρεται στο σπίτι του με αγροτικό, λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρων.

Ο 69χρονος άνδρας χειρουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και όταν ήρθε η ώρα να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του, οι συγγενείς ενημερώθηκαν οτι πρέπει να παραμείνει σε κατάκλιση, οπότε ήταν απαραίτητο να επιστρατευθεί κάποιο ασθενοφόρο. Ωστόσο, η απάντηση του ΕΚΑΒ στο αίτημά τους ήταν αρνητική, αφού υπάρχουν μόλις 3 ασθενοφόρα για όλο το νομό, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες, συνεπώς δεν γινόταν να διατεθεί κάποιο για μεταφορά ασθενούς στην οικία του.

Η συμβουλή του νοσοκομείου προς την οικογένεια, όπως κατήγγειλαν αγανακτισμένοι στο zarpanews.gr,  ήταν να καλέσουν ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής (!) της πόλης, με το κόστος να φτάνει τα 90€, ποσό που αδυνατούσαν να διαθέσουν.

Έτσι, τελικά η μεταφορά έγινε με το… αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του ασθενή, με ενδεχόμενο κίνδυνο για την ακεραιότητα του εγχειρισμένου, δεδομένων και των συνθηκών στους δρόμους της πόλης που είναι γεμάτοι λακκούβες, σε ένα περιστατικό που ούτε σε 21ο αιώνα, ούτε σε ευρωπαϊκό κράτος παραπέμπει.

Παρόλα αυτά, οι συγγενείς νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου που έκανε οτι μπορούσε για να τους εξυπηρετήσει, με το φιλότιμο των εργαζομένων, όπως φαίνεται, να μην είναι ικανό να διορθώσει τις μεγάλες παθογένειες του συστήματος υγείας της χώρας μας.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά να κάνουν μύνηση στον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ, να ζήτηση ο δικηγόρος τους το ημερολόγιο των τελευταίων βδομαδων η ένα μήνα πίσω να δουν πόσο και που χρησιμοποιήθηκαν τα ασθενοφόρα και για ποιες αιτίες και να ζητήσουν αποζημίωση και από τον ίδιο και από το κράτος. Έτσι χρειάζεται για να εξαλείψουν οι κοπριτες, τα κομματόσκυλα, οι συνδικαλιστές και οι ρουφιάνοι των πολιτικών να κάνουν κουμάντο στην ζωή μας.

  2. Αν δεν ηταν οι ιατροι και οι νοσηλευτες που στην μεγαλη πλειοψηφία δουλευουν πολυ και ευσυνείδητα, το νοσοκομειο θα ειχε καταρρεύσει λειτουργικα.η διοικηση του ειναι για φανφάρες και φωτογραφησεις, ιδιως αυτος ο Αντιπροεδρος δεν ξερω ποιος ειναι ο ρολος του ειναι σαν ειναι βγαλμενος απο τανια του αγγελοπουλου.
    Τωρα ως προς το εκαβ τι να πουμε. Ποσα ασθενοφορα και οδηγοι υπάρχουν στη βαρδυα ιδιως το καλοκαιρι με τοσο κοσμο και κίνηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ