Απίστευτο: Παπαγάλος έσωσε ιδιοκτήτη από φωτιά, φωνάζοντας το όνομα του!

απίστευτο-παπαγάλος-έσωσε-ιδιοκτήτη-1132037

Ένας άντρας γλύτωσε από πυρκαγιά, αφού ο παπαγάλος του λειτούργησε ως συναγερμός πριν να ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές πυρκαγιάς.

Ο Anton Nguyen κοιμόταν στο σπίτι του στο Kangaroo Point, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όταν ξέσπασε φωτιά την Τρίτη το βράδυ.

Το σπίτι είχε ανιχνευτές πυρκαγιάς και καπνού, αλλά ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Queensland είπε ότι δεν είχαν ξεκινήσει να σημαίνουν συναγερμό. Ο παπαγάλος, Έρικ, φώναξε «Αντόν! Αντόν! » και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του.

«Ο παπαγάλος μου άρχισε να φωνάζει, έτσι ξύπνησα και μύρισα λίγο καπνό», είπε ο κ. Nguyen στο ABC news.

«Έπιασα τον Έρικ, άνοιξα την πόρτα, κοίταξα στο πίσω μέρος του σπιτιού και είδα κάποιες φλόγες. Και έτσι έπιασα την τσάντα μου και βγήκα έξω.»

«Είμαι σοκαρισμένος αλλά είμαι καλά», είπε.

Εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Έκτακτης Ανάγκης του Queensland δήλωσε ότι οι φλόγες είχαν «καταπιεί» μεγάλο μέρος του σπιτιού όταν έφτασαν οι πυροσβέστες που ευτυχώς μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη του από κίνδυνο. Νωρίτερα φέτος, ένας παπαγάλος που ονομαζόταν Louie ξύπνησε μια οικογένεια στο Tennessee των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο σπίτι.

Το 2014, σύμφωνα με τον Independent, ένας παπαγάλος με το όνομα Wunsy φέρεται να έσωσε τον ιδιοκτήτη του από μια επίθεση σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, χτυπώντας τα φτερά του και κάνοντας τον εισβολέα να φύγει.

«Δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί να έχουμε τον Έρικ στη ζωή μας», δήλωσε η υπηρεσία πυροσβεστικής και έκτακτης ανάγκης του Queensland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «γι ‘αυτό όλοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν συνδέσει φωτοηλεκτρικούς συναγερμούς καπνού».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook