Απίστευτο! Μέσα στον «χαμό του κορονοϊού», Χανιώτισσα έλαβε κλήση να παρουσιαστεί στο… δικαστήριο!

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και ενώ όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι ηλικιωμένοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εισαγγελέας απέστειλε σε 76χρονη γυναίκα κατεπείγουσα κλήση να εμφανιστεί εντός πέντε ημερών σε Ειρηνοδικείο της Αθήνας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για μία καγκελόπορτα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα του real.gr, η “κατεπείγουσα” υπόθεση αφορά σε μήνυση που, μόλις πριν από δύο μήνες, κατέθεσε σε βάρος της συγγενικό της πρόσωπο. Την κατηγορεί μεταξύ άλλων, ότι πριν από δύο χρόνια, προκάλεσε ζημιά σε κολονάκι μιας… καγκελόπορτας οικοπέδου -πιθανότατα σε περιοχή των Χανίων, όπου εκείνος εκτρέφει τις κότες του. Και επιπλέον ότι πριν από 4,5 χρόνια τον “εξαπάτησε” διότι τον έπεισε να… υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Την κλήση απέστειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων εν μέσω αναστολής των περισσότερων λειτουργιών των δικαστηρίων, όταν δηλαδή δεν εκδικάζονται ούτε τα πλημμελήματα που οδεύουν άμεσα σε παραγραφή και δεν εκδικάζονται αλλά διακόπτονται ακόμα και δίκες με κατηγορούμενους που συμπληρώνουν μέσα στους επόμενους μήνες το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.

Η ηλικιωμένη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πάντως κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να είσει την ειρηνοδίκη Καλλιθέας, η οποία απέστειλε και την κατεπείγουσα κλήση κατόπιν της παραγγελίας του εισαγγελέα, ότι μία μετακίνηση της ίσως να έθετε σε κίνδυνο την υγεία της.

Τόνισε επιπλέον ότι, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το αποδεικτικό υλικό για να αντικρούσει τα όσα της προσάπτει ο μηνυτής της αφού με κλειστά καταστήματα, όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να φωτοτυπήσει τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσει. Άγνωστο είναι δε εάν και πότε θα της παραδοθούν οι βεβαιώσεις που θα ζητήσει από υπηρεσίες που λόγω της πανδημίας υπολειτουργούν αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, το αίτημα της να εξεταστεί μετά τη λήξη των αυστηρών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, δεν ικανοποιήθηκε.

Η γυναίκα σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος έδωσε τη σχετική παραγγελία, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ