Απίστευτο λάθος σε κλινική: Ακρωτηρίασαν λάθος πόδι σε άνδρα

απίστευτο-λάθος-σε-κλινική-ακρωτηρία-687148

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ιδιωτική κλινική στην Αυστρία, με τους γιατρούς να ακρωτηριάζουν το λάθος πόδι ενός ασθενούς, αποδίδοντας το «τραγικό σφάλμα» σε ανθρώπινο παράγοντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κλινικής Freistadt, ένας ηλικιωμένος άνδρας που έπασχε ταυτόχρονα από διαφορετικές ασθένειες, εισήχθη στην κλινική, όπου οι γιατροί έκριναν ότι το αριστερό του πόδι έπρεπε άμεσα να ακρωτηριαστεί, όμως τελικά του έκοψαν το δεξί και διαπίστωσαν το λάθος τους δύο ημέρες αργότερα.

«Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι που -παρά τα πρωτόκολλα εξασφάλισης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών- το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα ακρωτηριάστηκε», ανέφερε ο διευθυντής της κλινικής, Νόρμπερτ Φριτς.

Όπως μεταδίδει ο Gurdian, ο 82χρονος δεν συνειδητοποίησε αρχικά τι είχε συμβεί, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει την ασθένεια. Το λάθος φαίνεται πως συνέβη λίγο πριν την εγχείρηση, όταν σημάδεψαν το πόδι που θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Στον ασθενή παρέχεται ψυχολογική βοήθεια, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο για να ακρωτηριαστεί και το αριστερό του πόδι.

Πηγή: Kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook