Απίστευτο: Καρκινοπαθής βρήκε φάρμακα… στην Γαλλία που δεν έβρισκε στο Ηράκλειο

απίστευτο-καρκινοπαθής-βρήκε-φάρμακ-1601165

Μείζον ζήτημα είναι, εδώ και καιρό, στην Κρήτη το θέμα έλλειψης φαρμάκων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και που, πολλές φορές, με μια συνταγή στο χέρι αναζητούν τα φάρμακα τους ακόμα και από μια πόλη του νησιού σε άλλη.

Πιο κραυγαλέα περίπτωση όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης είναι η περίπτωση μιας μητέρας που στην προσπάθεια της να βρει αντικαρκινικά φάρμακα για το γιο της, που δεν έβρισκε πουθενά, τα αναζήτησε και τα βρήκε στη Γαλλία, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το παιδί της χωρίς κάλυψη!

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, όπως το Τυμπάκι και οι Μοίρες όπου οι ασφαλισμένοι έρχονται στο Ηράκλειο για να βρουν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην περιοχή τους.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη, κατά τους φαρμακοποιούς του νησιού, κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, έρχονται με χρονοκαθυστέρηση, αφού ακόμα κι αν πιάσουν τόπο θα απαιτηθεί ένα διάστημα 1-2 μηνών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook