Απίστευτο: Έριξαν πρόστιμα σε πλημμυρισμένα ΙΧ γιατί δεν πέρασαν ΚΤΕΟ!

απίστευτο-έριξαν-πρόστιμα-σε-πλημμυρ-1767390

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη όταν ενημερώθηκαν για επιβολή προστίμου λόγω εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου.

Ακόμα και όσοι έχουν κάποιο πλημμυρισμένο αυτοκίνητο και δεν γνωρίζουν καν αν το όχημά τους μπορεί να επισκευαστεί, ενώ ακόμη και αν αυτό είναι εφικτό το κόστος ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, το θέμα δεν αφορούσε μόνο τα αχρηστευμένα οχήματα αλλά και αυτά που λειτουργούν κανονικά, καθώς λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή αδυνατούσαν φυσικά να προσέλθουν στα ΚΤΕΟ εντός της προσθεσμίας.

Παρόλο που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τα ΚΤΕΟ λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στις επικοινωνίες, οι προθεσμίες έληξαν και ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να καταβάλλουν το σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το όχημα δεν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ εντός της προθεσμίας, καθορίζεται ένα ειδικό αυξημένο πρόστιμο, το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος και τη διάρκεια της καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο για καθυστέρηση 30 ημερών είναι στα 16 ευρώ, έως 6 μήνες είναι στα 33 ευρώ και από εκεί και πάνω στα 65 ευρώ. Για όσους είναι εκπρόθεσμοι πάνω από το εξάμηνο βεβαιώνεται επιπλέον πρόστιμο 150 ευρώ που περνά στην εφορία.

Πάντως τελικά και μετά την παρέλευση αρκετών ημερών η παράταση στους ελέγχους ΚΤΕΟ και άρα η απαλλαγή από τυχόν πρόστιμα δόθηκε αυτή την εβδομάδα.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook