Απίστευτο: Δείτε για ποιο λόγο έκοψαν διαφήμιση της VW

απίστευτο-δείτε-για-ποιο-λόγο-έκοψαν-δ-911491

Τρεις (!) καταγγελίες ήταν αρκετές -όπως αποδείχθηκε- για να σταματήσει η τηλεοπτική προβολή διαφήμισης της VW που αφορούσε την ηλεκτρική έκδοση του Golf. Η απίστευτη αιτιολογία αυτής της απαγόρευσης: «διαιώνιση στερεοτύπων φύλου».

Η απαγόρευση αποφασίστηκε από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA) και αφορά μόνο την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για διαφήμιση όπου δείχνει άντρες αστροναύτες, αθλητές κ.α., αλλά και μια γυναίκα να κάθεται δίπλα στο καρότσι με το μωρό της και να διαβάζει ή να προετοιμάζει πρωινό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία «…αναγνωρίστηκε στη συγκεκριμένη διαφήμιση η φροντίδα των παιδιών είναι ένας ρόλος που συνδέεται στερεοτυπικά με τις γυναίκες…». Δηλαδή ενόχλησε η εικόνα της Γυναίκας ως Μητέρας σε αντιστοίχιση με τον άντρα που είναι αστροναύτης κ.λπ.…

Υπήρξε σχετική δήλωση από την VW και συγκεκριμένα από την επικεφαλής Marketing της εταιρείας στην Μεγ. Βρετανία Geraldine Ingham: «Ως στέλεχος αυτής της εταιρείας και ως μητέρα, δεν πιστεύω ότι οι ρόλοι των γυναικών σε αυτή τη διαφήμιση προβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο αρνητικά. Όπως στα πλάνα που άνδρες φαίνονται να συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτή που ένα ζευγάρι έχει στήσει μια σκηνή πάνω σε ένα βουνό και η άλλη που δείχνει αστροναύτες να βρίσκονται σε ένα διαστημικό σκάφος, έτσι και η σκηνή με την γυναίκα δείχνει το ξεκίνημα μιας ζωής, που αναμφίβολα πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο πολύτιμος ρόλο της ζωής μας (το να μεγαλώσεις έναν άλλον άνθρωπο)».

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook