Απίστευτο: 5χρονος κατάπιε 40 τσίχλες και κατέληξε στην εντατική

απίστευτο-5χρονος-κατάπιε-40-τσίχλες-κα-1703106

Ένα 5χρονο αγόρι στο Οχάιο των ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση μια μπάλα από τσίχλες που είχαν κολλήσει στο στομάχι του, σύμφωνα με τη μελέτη της περίπτωσης που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο JEM Reports.

Το παιδί είχε καταπιεί περίπου 40 κομμάτια τσίχλας χωρίς ζάχαρη, φτάνοντας στα επείγοντα την επόμενη ημέρα με κράμπες και διάρροια.

Οι γιατροί έκαναν έλεγχο για δύσπεπτα ξένα αντικείμενα που τα παιδιά έχουν την τάση να καταπίνουν.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής τον Dr. Chizite Iheonunekwu της Cleveland Clinic, ανακάλυψε το περιεχόμενο στην κοιλιά του με ακτονογραφίες, οι οποίες αποκάλυψαν τη μεγάλη μάζα.

Οι γιατροί αφαίρεσαν την τσίχλα με άκαμπτη οισοφαγοσκόπηση, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού σωλήνα και χρησιμοποιώντας λαβίδες για να πιάσουν τη μάζα.

Ο μικρός ασθενής είχε πονόλαιμο λόγω των πολλαπλών «περασμάτων» που έγιναν για την εξαγωγή της κολλώδους μάζας, αλλά τελικά πήρε εξιτήριο χωρίς η όλη περιπέτεια να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του, σύμφωνα με τη μελέτη.

Κι ενώ υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στον κόσμο ότι η τσίχλα παραμένει στο σώμα για επτά χρόνια, οι ειδικοί την έχουν καταρρίψει.

«Αν έχετε καταπιεί μια τσίχλα, αυτή θα βγει περίπου 40 ώρες αργότερα στα κόπρανα», δήλωσε πέρυσι στην Cleveland Clinic η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Beth Czerwony. «Επειδή δεν μπορεί να χωνευτεί, βγαίνει ολόκληρη».

Αλλά η κατανάλωσή της δεν πρέπει να αποτελεί τακτική συνήθεια – μπορεί να προκαλέσει εντερική δυσφορία επειδή δεν μπορεί να χωνευτεί. «Αν το κάνετε αυτό κάθε μέρα ή πολλές φορές την ημέρα, μπορεί να προκαλέσει εντερική απόφραξη», προειδοποίησε ο Czerwony, σύμφωνα με τη New York Post.«Οτιδήποτε τρώτε μετά από αυτό δεν πρόκειται να μπορέσει να περάσει, γεγονός που οδηγεί σε πόνο και πίεση».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook