Απίστευτη ταλαιπωρία: Καταχωρήθηκε θετικός με αρνητικό μοριακό – Δεν μπορεί να κάνει αναμνηστική δόση

απίστευτη-ταλαιπωρία-καταχωρήθηκε-θ-1230470

Κάτι απίστευτο και κωμικοτραγικό ζει ένας 21χρονος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως θετικό κρούσμα κορονοϊού ενώ… δεν είναι!

O νεαρός βρέθηκε θετικός με rapid test στον κορονοϊό, έκανε εν συνεχεία μοριακό (PCR) το οποίο έδειξε πως δεν νοσεί και ενώ περίμενε να ακυρωθεί το προηγούμενο τεστ.

Ωστόσο… καταχωρήθηκε ως κρούσμα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση. Ο 21χρονος είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson πριν από πέντε μήνες, ως εκ τούτου ανησυχεί για την προστασία της υγείας του και της οικογένειάς του.

Το χρονικό

Ο Γιώργος Κουτρουμπής, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, αναφέρει πως τον Οκτώβριο είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα σε κοινή παρέα με τους φίλους του και έκανε rapid test το οποίο βρέθηκε θετικό. Ωστόσο το μοριακό τεστ που ακολούθησε ήταν αρνητικό και ο ίδιος δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού.

«Ήταν αρχές Οκτωβρίου και βρεθήκαμε με μια παρέα σε εξωτερικό χώρο, στην παραλία. Ήμασταν περίπου πέντε, έξι άτομα. Είχα κατεβάσει τη μάσκα γιατί ήμασταν σε εξωτερικό χώρο και έκατσα μια, δύο ώρες εκεί. Και την επόμενη μέρα μου είπε η κολλητή μου ότι ένα παιδί από εκεί πέρα έχει κορoνοϊό. Ήμουν δίπλα σε αυτόν για πέντε, δέκα λεπτά», σημειώνει και εξηγεί πώς αποφάσισε να πάρει πρόσθετα μέτρα προστασίας για να μη θέσει κανέναν σε κίνδυνο.

«Επειδή ταράχτηκα και ήθελα να προστατεύσω τους δικούς μου κλείστηκα κατευθείαν σε καραντίνα οπότε σταμάτησα να βλέπω κόσμο. Ήμουν σπίτι με μάσκα και με όλα τα μέτρα. Έκανα self test ανά μια μέρα για τέσσερις μέρες και ήταν όλα αρνητικά. Χωρίς συμπτώματα επίσης. Πέμπτη έμαθα ότι εκείνο το παιδί είχε κορονοϊό και Δευτέρα πήγα να κάνω rapid. Έκανα rapid, με πήραν τηλέφωνο από το μέρος που το έκανα και μου είπαν “μάλλον είστε θετικός”. Είπαν όντως τη λέξη μάλλον. Και μου πρότειναν να κάνω PCR».

Γραφειοκρατία και ταλαιπωρία χωρίς αποτέλεσμα

Όπως αναφέρει στο thesstoday.gr, ο ίδιος έκανε εν συνεχεία μοριακό τεστ με δικά του έξοδα και για να ακυρωθεί το θετικό rapid και τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνει και δεύτερο μοριακό, χωρίς να μπορεί να καταβάλλει ξανά 60€.

«Έκλεισα κατευθείαν ραντεβού σε άλλο ιατρείο για να κάνω το PCR, γιατί εκείνοι δεν κάνανε PCR, έκανα το τεστ όσο πιο γρήγορα μπορούσα στο πιο κοντινό ραντεβού και μου έστειλαν email ότι είναι αρνητικό. Εγώ περίμενα ότι θα είχα διαγράφει ως θετικό κρούσμα γιατί βγήκε αρνητικό το μοριακό που είναι πολύ πιο ακριβές. Την επόμενη μέρα όμως με πήρε ο ΕΟΔΥ να με ενημερώσει για τα μέτρα και πως για να ανατραπεί το θετικό rapid πρέπει να γίνουν δύο PCR μέσα σε 72 ώρες. Και τους είπα ότι δε γίνεται γιατί κάνει 60€ το τεστ.

Πήρα τηλέφωνο σε νοσοκομεία για να δω αν γίνεται δωρεάν, δεν ήξεραν καν ότι χρειάζεται δεύτερο PCR και δεν έκαναν δωρεάν τεστ. Οπότε επέλεξα να κάνω την καραντίνα των δέκα ημερών που λέει ο ΕΟΔΥ εφόσον είχα θεωρηθεί θετικό κρούσμα. Ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και μου έλεγαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη και πως πρέπει να επικοινωνήσω με το υπουργείο. Μου έδωσαν κάποια τηλέφωνα και δεν απάντησε κανένα από το υπουργείο».

«Σου είπαν για μοριακό μάλλον για να βγάλουν λεφτά»

Εξηγεί στο thesstoday,gr πώς έφτασε στο σήμερα που δεν μπορεί να λάβει αναμνηστική δόση, παρότι έχει κάνει το εμβόλιο που προσφέρει τα λιγότερα αντισώματα απ’ όλα τα άλλα: «Μετά πέρασε ο καιρός και ήρθε η περίοδος για την αναμνηστική δόση του εμβολίου η οποία, επειδή έχω κάνει J&J, είναι μετά από δύο μήνες και σε μένα έχουν περάσει πέντε μήνες. Παρόλα αυτά δεν μου έχει ανοίξει η πλατφόρμα. Επικοινώνησα πάλι με τον ΕΟΔΥ. Συνέχισαν να μου λένε πως δεν είναι εκείνοι αρμόδιοι. Μου έδωσαν άλλα τέσσερα τηλέφωνα του υπουργείου, στα οποία κανείς δεν απαντούσε για μια εβδομάδα. Και με παρότρυναν να βρω τη φόρμα στο gov.gr και να στείλω εκεί email. Έστειλα και εκεί και μου απάντησαν ότι δεν είναι ούτε εκείνοι αρμόδιοι και ότι υπάρχει ένα άλλο email. Επικοινώνησα και με την ΔΥΠΕ και μου είπαν ότι εφόσον υπάρχει το θετικό rapid το θεωρούμε πιο βάσιμο από το αρνητικό PCR και μάλλον κόλλησες γιατί ήρθες σε επαφή με κρούσμα. Και μου είπαν κιόλας μεταξύ μας ότι σου είπαν να κάνεις PCR για να βγάλουν λεφτά. Θέλουν δύο PCR και όχι ένα αλλά δέχονται το rapid».

Δεν δέχονται τεστ αντισωμάτων

Επίσης παρότι ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων ώστε να ελεγχθεί η θωράκισή του από τον κορονοϊό και το αν πράγματι νόσησε, οι αρμόδιοι του απάντησαν πως δεν το δέχονται. Ο Γιώργος δηλώνει αγανάκτηση αλλά και φόβο για την οικογένειά του. Ο ίδιος μένει ανατολικά με τους δικούς του και χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς για να πάει στο πανεπιστήμιο.

«Από τον Μάρτιο του 2020 που άρχισε η καραντίνα μέχρι το 2021 που έκανα το εμβόλιο, οριακά δεν έβγαινα απ’ το σπίτι γιατί φοβόμουν και για μένα και για τους δικούς μου. Έκανα το εμβόλιο και τώρα από μια λάθος διάγνωση δε μπορώ να κάνω αναμνηστική δόση. Είμαι με το εμβόλιο του Johnson εδώ και πέντε μήνες χωρίς να μπορώ να κάνω εμβόλιο για άλλους έξι».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook