Απίστευτη κομπίνα στον Βόλο: Έβαλαν στο χέρι 280.000 μάσκες κατά του κορονοϊού

απίστευτη-κομπίνα-στον-βόλο-έβαλαν-στ-1173646

Λιγότερο από δυο μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου για να φτάσουν στα ίχνη των απατεώνων που είχαν καταφέρει να βάλουν στο χέρι 280.000 μάσκες κατά του κορoνοϊού, εξαπατώντας την εταιρεία που τις κατασκεύαζε στέλνοντάς της πλαστά τραπεζικά έγγραφα που έδειχναν ότι κατέβαλαν το αντίτιμο για την παραγγελία τους.

Την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη στην Αθήνα ένας 37χρονος οδηγός φορτηγού στο οποίο βρέθηκε ποσότητα από μάσκες μιας χρήσης και στο σπίτι του άλλες 378. Οι εξελίξεις ήταν αλυσιδωτές, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι μάσκες προέρχονταν από τα δυο φορτία που είχαν παραλάβει οι δράστες της απάτης.

Η έρευνα οδήγησε στην αποθήκη ενός 61χρονου στην Αθήνα, όπου κατασχέθηκαν 16.000 μάσκες και εκείνος υπέδειξε έναν 63χρονο από τον οποίο τις προμηθεύτηκε. Ο 63χρονος δεν εντοπίστηκε και σε βάρος των τριών εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μασκών.

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου, όταν ένας άγνωστος που συστήθηκε ως εκπρόσωπος αλυσίδας τροφοδοσίας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα επικοινώνησε από κινητό με την εταιρεία στον Βόλο και παρήγγειλε 150.000 μάσκες έναντι 11.250 ευρώ. Έξι ημέρες μετά, έστειλε με email την απόδειξη για την κατάθεση των χρημάτων και η παραγγελία εστάλη σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στην Αθήνα.

Την ίδια ημέρα ο άγνωστος «πελάτης» παρήγγειλε άλλες 130.000 μάσκες αξίας 9.750 ευρώ που εστάλησαν στην Αθήνα την επομένη. Επειδή η υποτιθέμενη κατάθεση έγινε σε άλλη τράπεζα, πέρασαν τρεις ημέρες ώσπου να αποκαλυφθεί ότι το καταθετήριο ήταν πλαστό, ενώ για την δεύτερη παραγγελία δεν έγινε κατάθεση.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook