Απίστευτη ελληνική αγγελία: Πουλάει αυτοκίνητο και δίνει συμβουλές… φοροδιαφυγής

απίστευτη-ελληνική-αγγελία-πουλάει-α-1031990

Μια μοναδική αγγελία πώλησης ενός supercar ανακαλύψαμε σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης αυτοκινήτων στην οποία η τιμή προσαρμόζεται ανάλογα με το ρίσκο που είναι πρόθυμος να αναλάβει ο υποψήφιος αγοραστής! Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς από την αγγελία πώλησης που δημοσιεύει το Newsauto.gr, η τιμή ενός μεταχειρισμένου GT-R ξεκινά από τις 55.999 ευρώ έως τις 105.999 ευρώ ανάλογα με τις… διαθέσεις του αγοραστή του!

Ο πωλητής του κορυφαίου σπορ αυτοκινήτου στην αναλυτική περιγραφή πώλησης του οχήματος υποδεικνύει στους πελάτες μια σειρά από «λύσεις» που μπορούν να περιορίσουν το κόστος απόκτησης κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση η τιμή πώλησης ανέρχεται σε 105.999 ευρώ εκ των οποίων οι 56.000 ευρώ αφορούν στο Τέλος Ταξινόμησης.

Στη δεύτερη περίπτωση ο πωλητής προτείνει τον εκτελωνισμό με αίτηση στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης, όπου το συνολικό κόστος απόκτησης μειώνεται στα 74.999 ευρώ, εκ των οποίων το Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζεται σε 25.000 ευρώ, επισημαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα μείνει σε ακινησία για 6-8 μήνες εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφει η διαδικασία ελέγχου της αίτησης από την Επιτροπή.

Στην τρίτη περίπτωση ο πωλητής αναλύει ένα μοναδικό τρόπο απόκτησης του κορυφαίου αυτοκινήτου, με τον αγοραστή να γλιτώνει έως και 50.000 ευρώ. Όμως, ς ο τρόπος που υποδεικνύει δεν είναι και τόσο νόμιμος τουλάχιστον για τις Τελωνειακές Αρχές…

Πρακτικά, ο ο πωλητής παροτρύνει τους υποψήφιους αγοραστές να διατηρήσουν τις ξένες πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος παίρνοντας εσθονική ταυτότητα από την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα και ιδρύοντας από την Αθήνα μια εταιρεία στην Εσθονία!

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε τέτοιες περιπτώσεις καθώς ανάλογες πρακτικές εφαρμόζονται με αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με πινακίδες Βουλγαρίας. Ωστόσο, φαίνεται η «μόδα» μεταφέρεται και σε άλλες χώρες, όπου η φορολογία είναι εξαιρετικά χαμηλή και η «ίδρυση» εταιρείας μπορεί να γίνει χωρίς καμία απολύτως ασφαλιστική δικλείδα.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook