Απίστευτη εισβολή της Αστυνομίας σε σπίτια φοιτητών στα Χανιά – Τί καταγγέλλουν οι συλληφθέντες και ο δικηγόρος τους | Video

απίστευτη-εισβολή-της-αστυνομίας-σε-σ-1184958

Εξωφρενικές καταστάσεις, από εκείνες που μπορεί κάποιος να διαβάσει σε ντοκουμέντα και αφηγήσεις για όσα συνέβαιναν στις πλέον σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της χώρας, με εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, προσαγωγές και συλλήψεις χωρίς κατηγορίες και χωρίς επίδειξη ενταλμάτων, κατήγγειλαν το πρωί φοιτητές και μέλη του φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης,  καθώς και ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Φουράκης, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στα Χανιά, το προηγούμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα και όπως καταγγέλθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, χωρίς καμία εξήγηση, πραγματοποιήθηκαν εισβολές αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Χανίων στο σπίτι τους, όπου έγινε έρευνα ενώ οι και οι ίδιοι τελικά κατέληξαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου τους αφαιρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν τους επετράπη καν η επικοινωνία ούτε με τον δικηγόρο τους.

Οι φοιτητές ακόμα τονίζουν ότι δήθεν, οι κατηγορίες που τους βάραιναν αφορούσαν δημόσιες φθορές.

Σύμφωνα δε, με τα όσα κατήγγειλε και ο δικηγόρος των φοιτητών κ. Δημήτρης Φουράκης ,ούτε καν στον ίδιο δεν επετράπη αρχικά να συναντήσει τους φοιτητές όταν κατέφθασε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι καταγγελίες των φοιτητών και του δικηγόρου κ. Δημήτρη Φουράκη:

Οι καταγγελίες των φοιτητών και του κ. Φουράκη, είναι εξαιρετικά σοβαρές, και προφανώς θα πρέπει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης να δώσει απαντήσεις για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Εκτός βέβαια αν θεωρείται από το αρμόδιο Υπουργείο, πως για λόγους που ακόμα δεν έχουν εξηγήσει οι κυβερνώντες στους πολίτες τα συνταγματικά δικαιώματα είναι υπό αίρεση…

Στο περιστατικό αναφέρεται και η μητέρα του συλληφθέντος φοιτητή:

μητέρα Γιώργου Σ.

«Με θλίβει το γεγονός ότι το δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση των φοιτητών να πολιτικοποιούνται και να διεκδικούν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία συνολικότερα, καταλήγει σε στοχοποίησή τους και σε αναίτιες και οπισθοδρομικές συμπεριφορές στο πρόσωπο τους από το κράτος!

Η πρόσφατη στοχοποίηση του γιου μου για το αναφαίρετο δικαίωμά του να κινητοποιείται και να αγωνίζεται, η οποία οδήγησε στην προσχηματική του σύλληψη, μου προκαλεί όχι μόνο ψυχικό άχθος για την τρομοκράτησή του και την αγωνία του προς αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και θλίψη. Η είσοδος στο πατρικό μου σπίτι, στον προσωπικό χώρο του γιού μου, χωρίς καμία καταγγελία με το πρόσχημα έρευνας για δημόσιες φθορές κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κατασκευάσουν μια ανυπόστατη κατηγορία για οπλοκατοχή με αφορμή ένα παλιό φυσίγγι του πατέρα μου που είχε κρατήσει ο γιός μου ως ενθύμιο. Το να αντιμετωπίζονται από το κράτος τα παιδιά μας ως εγκληματίες  με ανησυχεί και με εξοργίζει και την κατάσταση αυτήν την επιβαρύνει περισσότερο, η νομοθετημένη πλέον παρουσία ενός κράτους καταστολής με αυτή τη μορφή, σε μόνιμη βάση, στο χώρο που έχουμε στείλει τα παιδιά μας να σπουδάσουν.»

Τέλος φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης επίσης καταγγέλει:

Δ. Ρ. Φοιτητής του Πολτεχνείου Κρήτης τμήμα ΜΠΔ

Δεν είναι κατάσταση αυτή (!) Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε πλεον..

Πριν 2 μέρες (Σάββατο 27/2) τόσο εγώ όσο και άλλοι συμφοιτητές μου προσαχθήσαν στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων. Μάλιστα ένας φοιτητής συλλήφθηκε αδικώς.

Το δικό μου συμβάν ήταν κάπως διαφορετικό.. Αστυνομικοί με πολιτικά με ακολούθησαν από το κέντρο των Χανίων μέχρι σχεδόν στο σπίτι μου. Ένα αμάξι σταμάτησε μπροστά μου και από το πουθενά πέντε αστυνομικοί μου κράτησαν τα χέρια μου εκλεισαν το τηλέφωνο με τρόπο βίαιο, λες και επροκειτο για απαγωγή. Στην αρχή, μέχρι να καταλάβω ότι ήταν αστυνομικοί, τρομοκρατήθηκα.. Μετά μου ζήτησαν ταυτότητα, την οποία, από αμέλεια μου δεν είχα μαζί μου. Μου είπαν να μπω στο αμάξι , να πάμε μέχρι το σπίτι μου να την πάρω και τελικα κατέληξα στο τμήμα. Είχαν κάθε δικαίωμα να με προσαρτήσουν στο τμήμα εφόσον δεν κρατούσα ταυτότητα, δεν είνα κανένα δικαίωμα να μου πουν ψέμματα και να μου φερθούν λες και είχα διαπράξει εγκλημα.

Επειτα στο τμήμα δέχτηκα από ανουσιες ερωτήσεις, όπως το αν πηγαινω σε πορείες,  μέχρι και ερωτήσεις που αφορούσαν τον συλληφθέντα φοιτητή Γ.Σ.

Θα ήθελα να κατακρίνω τον τρόπο και την βιαιότητα που εμπεριείχε το γεγονός, καθώς το όλο συμβάν έγινε με έναν τρόπο χουντικό και τουλάχιστον απαράδεκτο. Είχα καθε καλή διάθεση να συνεργαστώ, όπως και εκανα. Δεν χρειαζόταν να μου φερθούν με τέτοια βιαιότητα.

 

zarpanews.gr – Ανδρέας Γερακάκης

32 thoughts on “Απίστευτη εισβολή της Αστυνομίας σε σπίτια φοιτητών στα Χανιά – Τί καταγγέλλουν οι συλληφθέντες και ο δικηγόρος τους | Video

      1. ελα ντε… Τι δουλεια ειχαν στα Χανια;
        Τι δουλεια ειχαν σπιτι τους;
        Να σε ρωτησω ομως. Εγω που ειμαι σε αναστολη και εχω καταγωγη απο Αγρινιο, εχω δικαιωμα να βρισκομαι Χανια;

    1. Ισως έχουν χρηματοδότηση για τα αγωνιστικά ενοίκια που πληρώνουν. Πάντως το 99% των φοιτητών είναι στις πόλεις καταγωγής τους (πλην Χανιωτών) και αυτοί δεν είναι Χανιώτες. Οπότε ξαναρωτάω γιατί μάλλον δεν θέλετε να παραδεχτείτε τι ακριβώς έκαναν στα χάνια; Είχαν υπηρεσία;

      1. Ρε ανθρωπε είσαι σοβαρός? Πρώτον που ξερεις εσυ που βρίσκονται οι φοιτητές? Δευτερον τι σε νοιάζει εσένα που είναι ο καθένας! Αυτο ειναι το θέμα! Εδώ σπουδάζουν, εδώ νοικιάζουν, εδώ μένουν και όπου γουστάρουν θα ειναι

  1. Zarpa προσεχε! Καποιες προτασεις σου τεινουν ειρωνιας και ειναι ακρως επιθετικες προς την κυβερνηση της επαναστασης! Επισης μηπως θα επρεπε να σκεφτεις να βγαλεις το προκλητικο πορτοκαλι χρωμα γιατι μπορει να δημιουργησει κακους συνειρμους; Βαλε ενα τυχαιο χαλαζιο ή ενα μπλε βρε αδερφε για να σε καλυμενος.
    Η αστυνομιαν αναφερετεν μονον στον αρχηγο μας Κ. Μητσοτακη.

  2. αρα τελικα, το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι η αστυνομια χανιων ειναι οι «μπραβοι» του καθε νεοδημοκρατιστικού (sic) υπουργου-παρατρεχαμενου που επειδη καποιοι του σπασαν το γραφειο, στελνει τα «σκυλια» του να αρπαξουν κοσμακη απο τα σπιτια του -με γνωστη αντιΝΔ ιδεολογια φυσικα- για αντιποινα κι εκφοβισμο a la junta χωρις δικογραφια χωρις ενταλμα. «Μπραβο» ΝΔ και ΝΟΔΕ χανιων, καθε ημερα μας επιβεβαιωνετε ολο και περισσοτερο.

    1. παντα μπραβοι ηταν οι μπατσοι. Αβουλοι που υπηρετουν τα θελω του καθε βουλευτη και της καθε κυβερνησης! Βεβαια στα Χανια η αγαπη τους για την δεξια και το μεγαλοσογο ειναι ιδιαιτερη. Αλλα οχι μονο μπραβοι, εδω η ελληνικη αστυνομια καθεται και φυλαει ενα κτιριο του Πολυτεχνειου αδειο και κλειδαμπαρωμενο αρα και σεκιουριτι. Αναλογως την περισταση.
      Παντα ομως ειναι με την πλευρα της εξουσιας και βρισκει απεναντι της τον απλο κοσμο.

  3. Κούλη θέλατε! Και να πούμε ότι ο διευθυντής της αστυνομίας στα Χανιά ως άλλος δερβέναγας δεν έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Λογικό να αισθάνεται τα… δημοκρατικά του ένστικτα λίγο ανεβασμένα αυτή την περίοδο. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
    Κάτι άσχετο, πόσα σπίτια έχει το μητσοτακεικο και τα προσαρτημένα μέλη του στα Χανιά, πατρικά βίλες, παραβιλες, ολόκληρο χωριό κάνουν μόνοι τους …

    1. Ο διευθυντης εδω ειναι αρκετα δημοκρατικος και ειναι γνωστο αυτο.
      Αλλα προφανως τωρα δεχτηκε απο ανωθεν πιεσεις και εκανα αυτα που εκανε.
      Το προβλημα στα Χανια ειναι η Ασφαλεια που λειτουργει σαν Μαφια και συμμορια χρονια τωρα!

      1. Ολη η μουργα, η μποχα και τα κατακαθια της νυχτας των Χανιων της προηγουμενης δεκαετιας εχει μπει (το πως δε θα το κρινω εγω αλλα η απαντηση γνωστη) στην ασφαλεια Χανιων λογικο να λειτουργει σα μαφια…λεω εγω τωρα…..

  4. Ίσως να μην το ξέρετε αλλά είστε υποχρεωμένοι να έχετε την ταυτότητά σας μαζί πάντοτε. Η αστυνομία έχει δικαίωμα να σας κάνει εξακρίβωση στοιχείων οποτεδήποτε και να σας μεταφέρει στο τμήμα αν δεν την έχετε μαζί. Δεν κάνει ο καθένας ότι γουστάρει. Και κάτι ακόμα: τι είδους φοιτητές είναι αυτοί που δεν ξέρουν καλά-καλά να μιλάνε ελληνικά! Δυο αράδες κείμενο και πονέσανε τα μάτια μας…

    1. Ελα ρε τι μας λες… Και σε εναν απλο πολιτη ποσο συχνα συμβαινει να τον περιμενουν κατω απο το σπιτι του για ενα τυχαιο ελεγχο;
      Να τον προσαγαγουν και να μην τον αφηνουν να επικοινωνησει ουτε με δικηγορο, εφοσον στην προσαγωγη δεν εχουν δικαιωμα να σου αφαιρεσουν κανα το κινητο; Ε κυριε εξυπνε;
      Οσο για τα Ελληνικα, περασαν σε κοτζαμ Πολυτεχνειο… Αλλοι ειναι οι περηφανοι Ελληναραδες που δεν ξερουν καλα καλα την αλφαβητα και με το ζορι τελειωσαν το Λυκειο και θρεφουν υπερμετρη αγαπη για την Πατριδα αλλα οχι για την γλωσσα της και τον πολιτισμο της.
      Αλλα περα απο νομκος εισαι φαινεται και φιλολογος. ΑΣΤΕΡΙ

      1. Μιλάω πολύ καλά τα ελληνικά, σε αντίθεση με αυτούς. Δεν χρειάζεται να είναι φιλόλογος κανείς για να ξέρεις ότι δεν σε προσάρτησαν (!) αλλά σε προσήγαγαν. Ούτε νομικός χρειάζεται να είσαι για να γνωρίζεις ότι η αστυνομία προσαγάγει όποιον θεωρεί ύποπτο. Δεν είναι παράνομο αυτό, άλλο αν δεν σας αρέσει επειδή είστε φίλα προσκείμενοι στους προσαχθέντες.

        1. Και σου επαναλαμβανω, ποσες φορες εχει τυχει σε εναν απλο πολιτη μια προσαγωγη και μια μπουκα στο σπιτι του για ερευνα; Γιατι αποφευγεις την ερωτηση;
          Δεν ειπε κανεις οτι ειναι παρανομη μια προσαγωγη, ο τροπος βεβαια που λενε οτι εγινε η συγκεκριμενη δηλαδη ασφαλιτες με πολιτικα ρουχα, που δεν επεδειξαν αστυνομικη ταυτοτητα και απλα τον αρπαξαν οδηγει σε αλλα καθεστωτα και αλλες συνθηκες. Ωστοσο το να εισβαλλεις και να ψαχνεις σπιτια χωρις ενταλμα οπως δηλωνουν ειναι νομιμο;
          Επισης γιατι δεν εχει βγει η ΓΑΔΚ να μας εξηγησει τι εγινε;
          Καθολου φιλα προσκειμενος και καμια σχεση δεν εχω με την πανεπιστημιακη κοινοτητα. Ωστοσο βλεπω στα ματια μου οτι οδευουμε σε αλλη κοινωνια πιο ζοφερη.. Βλεπω οτι πολλες ελευθεριες και δικαιωματα εχουν περιοριστει και δεν εχουν καμια σχεση με την πανδημια.

    2. Επειδή πετάς ότι μπαρούφα σου έρθει στο κεφάλι στα σπίτια οι μπάτσοι μπαίνουν μόνο με εισαγγελική εντολή ή για κακουργήματα.

      1. Επειδή πιστεύεις τις ψευτιές που σου λένε, στο σπίτι μπήκαν παρουσία εισαγγελέα. Εγώ μίλησα για τους φίλους τους, που «τυχαία» περνούσαν απέξω. Αυτούς τους προσήγαγαν χωρίς να χρειάζονται ένταλμα.

        1. Σωπα ρε εχεις και τα κονε;
          1) Γιατι βαζεις σε εισαγωγικα στο τυχαια; Πρεπει να ρωταμε καποιον για το που παμε και γιατι;
          Δηλαδη ειναι παραλογο να πηγαιναν τα παιδια στους φιλους τους;
          2) Εσυ εισαι ενας ανωνυμος παπαρας που εχει βγει να υποστηριξει την αστυνομια ή τη Νεα Δημοκρατια του. Η Αστυνομικη Διευθυνση μετα απο τετοιο ντορο, γιατι δεν εχει βγει να δωσει εξηγησεις;
          Οχι μονο για τη μπουκα στο σπιτι, αλλα και γιατι τους αφαιρεθηκαν τα κινητα εφοσον ειχαν προσαχθει και δεν ειχαν συλληφθει, γιατι δεν αφηναν τον δικηγορο να συναντησει τα παιδια;
          Απλες εξηγησεις κι ας εχουν γινει ολα νομοτυπα. 3 μερες μετα οπως και απολυτη σιωπη!

          1. Ποια κονέ; Η ανακοίνωση της ΝΑΡ, της αριστεράς δηλαδή, λέει για την παρουσία του εισαγγελέα. Εισαγωγικά στο τυχαία βάζω γιατί για να τους συνέλαβαν είχαν πληροφορίες ότι θα πήγαιναν εκεί. Ναι, έχεις δικαίωμα να πηγαίνεις όπου θέλεις, έχει δικαίωμα η αστυνομία να σε προσαγάγει όποτε θέλει. Τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω, με την σημείωση ότι κι εσύ ανώνυμος είσαι, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι σε ψέγω για αυτό. Τέλος, αντίθετα με το τι πιστεύεις, η αστυνομία δεν δίνει εξηγήσεις στο ΝΑΡ, τους αναρχικούς, το σύλλογο φοιτητών ή στον κάθε ένα, αλλά μόνο στις δικαστικές αρχές και στην κυβέρνηση.

  5. να πάνε να βάψουν στης πόλεις από που κατάγονται οι βανδαλιστες. μαγκιά θεωρούν να βάφουν τα μνημεία των Χανίων

    1. Τι κανεις Γιάννη μου;
      Kουκιά σπέρνω σαν να λες.
      Μπάτσοι και κρυφοναζί βγήκατε από τις τρύπες σας χάρη στο Κουλη….

  6. Χανιά,Ελλάδα 2021 δημοκρατία μητσοτάκη,μη μιλάς μη διαμαρτυρεσαι μην φωναζεις μην αγωνιζεσαι γιατί σε περιμενει η σύλληψη και ο εκφοβισμός,και τολμανε και μιλάνε για δημοκρατία και θεσμούς…. Και η ντροπή ντραπηκε

  7. Χωστε μέσα τα αναρχοκομμουνια και τους Ρόζα Λερηδες που έχουν γεμίσει Μουτζούρες όλη την πόλη…
    Γκράφιτι στην βίλα του μπαμπά σας η ακόμα καλύτερα στα κελιά σας

    1. κρυψου καλα μεσα στην τρυπα σου…
      Γιατι σε αυτη την πολη και σε αυτη την χωρα ποτε δεν ξεμυτησατε φασισταρια!
      Μονο πισω απο τα πληκτρολογια και ανωνυμα! Σε αντιθεση με αυτους που βγαινουν με ονοματεπωνυμα και προσωπο χωρις να ντρεπονται για τις ιδεες τους και χωρις να φοβουνται. Για αυτο αλλωστε ειναι κι ο εχθρος καθε κυβερνησης και τους κυνηγα!
      ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
      ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

    2. Αυτό που όλη χώρα είναι ένα μπουρδ…. αλλά εσάς σας πήραξαν τα συνθήματα στο ρολόι να το κοιτάξετε λίγο.
      Βέβαια εσάς δεν σας πειράζει ο Τσίπρας και ο Κούλης πρωθυπουργός ,οι αναρχικοί σας φταίνει.
      Φάτε και άλλο σανό κερνάει το κράτος

  8. Πες μας που μένεις ρε μάγκα, να βάψουμε το σπίτι σου την επόμενη φορά. Ναι, μας πειράζουν τα συνθήματα γιατί είναι καφρίλα. Μας πειράζει το κλείσιμο των δρόμων (και χωρίς να υπάρχει ενημέρωση),γιατι ζεχνει φασισμό. Όλα αυτά γίνονται εις βάρος του απλού κόσμου και δεν αγγίζουν καμία εξουσία. Αν υπήρχε κράτος, με το παραμικρό, θα διαλυοταν το πανηγυρακι τους. Αλλά έτσι είναι όλοι οι φασίστες.. Πουλάνε μαγκιά μόνο εκεί που τους παίρνει. Αντε καληνύχτα σου. Θα κάνουμε ησυχια να μην σε ξυπνήσουμε…

    1. Πότε έκλεισαν δρόμο στα Χανιά και δεν μπόρεσες να κυκλοφορήσεις την μπεμβε ρε μεγάλε; Μια ζωή συγκεντρώσεις στην Πλατεία Αγοράς κάνουν. Και στη Γαλλία που υπάρχει κράτος γίνονται διαδηλώσεις. Αλλά άσε, μην σε ξυπνάμε τώρα.

      1. Το θεωρω παραλογο να μην θεωρουμε βανδαλισμο τα συνθηματα στους τοιχους και ειδικα στα μνημεια. Ενα ομορφο γκραφιτι και αδεια προφανως να το δεχτω ως τεχνη. Αλλα ενα συνθημα, ειτε ειναι αναρχικο, ειτε οπαδικο, ειτε σουλα σαγαπω σε ξενη περιουσια ειναι βανδαλισμος.
        Τωρα εσυ γιωργο τα χεις με την αριστερα και σε τσουζει. Φαινεται δε θελεις να αγγιξει κανεις την εξουσια και να μια διαμαρτυρεται κανεις. Βεβαια διαμαρτυριες, πορειες γινονται παντου (Χθες για παραδειγμα εγινε πορεια στο Βερολινο για τον »μεγα επαναστατη» Δ.Κ. ) Αλλα μαλλον αυτο σε ενοχλει!
        Αλλα φασισμο δε ζεχνει μια διαμαρτυρια, δημοκρατια ζεχνει κι αυτο ισως τελικα σε ενοχλει.
        Γιατι με αυτα κι με κεινα εχουμε ξεχασει κι εχουμε αλλοιωσει την λεξη Δημοκρατια! Και ειδικα στη χωρα που τη γεννησε ειναι ντροπη! Και η ντροπη ειναι μεγαλυτερη ναι υπαρχουν τετοια μυαλα που θα ηθελαν το θανατο της. Τελος κανε ησυχια γιατι εσυ κοιμασαι.

      2. Πολλές φορές κλείνουν τους δρόμους κατά τη διάρκεια της παραδοσιακά ανούσιας πορείας προς το άδειο πλέον κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Οι δρόμοι πρέπει να είναι ελεύθεροι για κυκλοφορία τόσο της «μπεμβέ» όσο και του «λάντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook