Αδιανόητη δήλωση Κουμουτσάκου: «Τους παρακολουθούσαν για να τους προστατεύσουν!»

αδιανόητη-δήλωση-κουμουτσάκου-τους-1617810

Η πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές συνεχίζεται με τον βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, να δηλώνει το Σάββατο (28/01) – ούτε λίγο ούτε πολύ – πως «τους παρακολουθούσαν για να τους προστατεύσουν!».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, η οποία – όπως ήταν αναμενόμενο – καταψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο ACTION24, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε: «Εγώ, ως Γιώργος Κουμουτσάκος, επειδή έχω μία μακρά θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και είμαι εξοικειωμένος με το τι είναι απόρρητο και πώς πρέπει να προστατεύεται, θέλω να σας κάνω μία ερώτηση: Αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να γινόντουσαν για προστασία των παρακολουθουμένων;».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που ο κ. Φλώρος και άλλοι, και ο κ. Χατζηδάκης χειρίζεται την θέματα ενέργειας που είναι ζωτικής ασφάλειας για τη χώρα, αποκλείεται να παρακολουθούνται για να προστατευθούν; […]

Εγώ σας λέω ότι δεν μπορείτε να το αποκλείσετε αυτό. Συμβαίνει σε πολλά κράτη, άνθρωποι οι οποίοι έχουν πολύ κεντρικές θέσεις να προστατεύονται από τις Υπηρεσίες, γιατί υπάρχουν άλλα κυκλώματα, άλλα συμφέροντα που μπορεί να τους δημιουργούν προβλήματα εκείνους ασφάλειας».

Κατόπιν, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Επομένως, μην έρχεστε και κραδαίνετε μία βεβαιότητα ότι παρακολουθούνται ως κατάσκοποι, υπάρχει και άλλη λογική, να υπάρχει ακόμα ένα στρώμα προστασίας».

Θεανώ Φωτίου: «Καταπληκτικό ευφυολόγημα από τον κ. Κουμουτσάκο»

Πάντως, από την πλευρά της, η Θεανώ Φωτίου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου για τις παρακολουθήσεις ως «καταπληκτικό ευφυολόγημα».

Ειδικότερα, η ίδια τόνισε: «Η κ. Βλάχου διέταξε να παρακολουθούνται οι συγκεκριμένοι έξι άνθρωποι και, μάλιστα, οι Αρχηγοί του Στρατού, όχι μία ή δύο φορές, αλλά πάρα πολλές φορές – ανανέωνε την εντολή κάθε δύο μήνες για λόγους εθνικής ασφάλειας. Κοινώς, οι λόγοι εθνικής ασφάλειας είναι ύποπτοι κατασκοπείας».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook