Απίστευτη απάτη με κουτάβια: Τα πωλούσαν άρρωστα και πέθαιναν σε λίγα 24ωρα

Το μόνο που ήθελαν ήταν να προσθέσουν ένα τετράποδο μέλος στην οικογένειά τους. Ένα τέτοιο μαλτεζάκι, όπως διαφημιζόταν στην αγγελία. Όμως οι επιτήδειοι πίσω από την διαδικτυακή πώληση κουταβιών, είχαν άλλες προθέσεις.

Τα σκυλάκια όντως εστάλησαν, αλλά ήταν βαριά άρρωστα με τύφο κι έτσι όλα ανεξαιρέτως, κατέληξαν λίγα 24ωρα αφού έφτασαν στα νέα τους σπιτικά.

Οι οικογένειες που έπεσαν θύματα μιλάνε αποκλειστικά στην κάμερα του LIVENEWS.

«Θέλαμε ένα σκυλάκι συντροφιάς, ως επί το πλείστον για το παιδί και για τους υπόλοιπους. Κάνουμε επικοινωνία με την κυρία και μας μιλούσε σπαστά ελληνικά και μας λέει ότι είναι από εδώ πέρα, είναι στον Εύοσμο, το σκυλάκι θα το έχετε σε δυο μέρες, βάλτε μία προκαταβολή της τάξεως των 50 ευρώ στην αρχή και θα σας έρθει στο σπίτι με ταξί», σημείωσε η Εύη Σκουφά.

Η απίστευτη κομπίνα με θύματα άρρωστα κουτάβια και ανυποψίαστες οικογένειες άρχισε τον Νοέμβριο του 2020. Η Εύη Σκουφά παρέλαβε το κουτάβι ράτσας μαλτέζ έναντι 430 ευρώ από αυτήν την αγγελία. Το κουτάβι όπως φαίνεται και στο βίντεο, την πρώτη μέρα έπαιζε ασταμάτητα και τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε.

«Ήρθε το σκυλάκι, την πρώτη μέρα ήταν υπερδραστήριο όλα εντάξει, κάποια στιγμή άρχισε το σκυλάκι να κάνει εμετούς, να μην είναι καλά τη δεύτερη μέρα. Και το πήγα σε μία κλινική ζώων που έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη, το κρατήσαν άλλες δυο μέρες και το σκυλάκι απεβίωσε. Δεν το περίμενα ότι θα αισθανθώ έτσι, ράκος» πρόσθεσε μιλώντας στο LIVE NEWS.

Ίδια περίπτωση και η κυρία Άννα, η οποία περίμενε γεμάτη χαρά το μικρόσωμο σκυλάκι για την 7χρονη κόρη της. Η μικρή υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το νέο μέλος της οικογένειας, όμως τα χαμόγελα και τα παιχνίδια κράτησαν μόνο για μία μέρα.

«Ήρθε με ταξί το σκυλάκι, το πληρώσαμε 370 ευρώ, μετά από δύο μέρες παρουσίασε διάρροια και εμετούς, το πήγαμε σε κλινική στην οποία βγήκε ότι έχει τύφο. Τα νοσήλια ήταν 350
ευρώ και το σκυλάκι πέθανε» σημείωσε η Άννα Τσακίρου.

Η εταιρεία «φάντασμα» που κρυβόταν πίσω από την πλεκτάνη έδινε στους αγοραστές εγγύηση με πλαστή σφραγίδα, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφονται χρήματα.

«Μία εταιρεία η οποία φαινόταν και είχε μιμηθεί τον τίτλο μίας πολύ γνωστής εταιρείας που ασχολείται με κατοικίδια εδώ στη Θεσσαλονίκη ήταν εντελώς εικονική. Ανύπαρκτη, το ΑΦΜ που
δηλώναν στην σφραγίδα τους είναι ψεύτικο» τόνισε ο δικηγόρος Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Αν και αναφέρουν πως εφόσον παρουσιάσει κάποιο κουτάβι πρόβλημα υγείας τις επόμενες επτά ημέρες και αποβιώσει γίνεται αντικατάσταση, οι επιτήδειοι αμέσως μετά την αγορά εξαφανίζονταν.

«Όταν έστειλα στην κοπέλα που μιλούσα ότι απεβίωσε το σκυλί σταμάτησε η επικοινωνία, με μπλόκαρε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τότε το κατάλαβα» πρόσθεσε η κυρία Σκουφά.

Η έρευνα των Αρχών έπειτα από τις καταγγελίες των οικογενειών οδήγησε στα ίχνη δύο υπηκόων Βουλγαρίας και σχηματίστηκε δικογραφία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ