Απίστευτες καταγγελίες Κουριδάκη: Από το 2006 είναι επίφοβο να πέσει το στέγαστρο στο Κολυμβητήριο Χανίων!

απίστευτες-καταγγελίες-κουριδάκη-απ-1051021

Αποφάσεις που προκαλούν έκπληξη και προβληματισμό έφερε στο φως σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Μανώλης Κουριδάκης.

Όπως επισήμανε, επιδεικνύοντας και τα σχετικά έγγραφα, με αφορμή την κατάρρευση πυλώνα φωτισμού πριν από μερικούς μήνες στο Κολυμβητήριο Χανίων έγινε αυτοψία μηχανικού για τα προβλήματα της εγκατάστασης αποκαλύπτοντας οτι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του στεγάστρου, για το οποίο ήδη εδώ και 14 χρόνια υπάρχει σύσταση από μηχανικό για συντήρηση ή αντικατατάστασή του, κάνοντας λόγο μέχρι και για ποινικές διώξεις στους ιθύνοντες που θα το αφήσουν στην… μοίρα του. Αντίστοιχα και τα περιμετρικά τοιχώματα στις πισίνες, που χρήζουν άμεσης συντήρησης.Η διοίκηση του ΕΑΚ επικοινώνησε με εκείνη του ΝΟΧ, όπως βλέπετε και στο σχετικό έγγραφο, με τον φορέα να επισημαίνει οτι: «η λογική και το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει δεν μας επιτρέπει να ρισκάρουμε την ασφάλεια αθλούμενων και εργαζομένων και μας οδήγησε, ομόφωνα το ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων, στην απόφαση για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών των 25m και 12,5m του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων μέχρι νεωτέρας, λόγω υψηλής επικινδυνότητας.

Μετά από σημερινή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. κ. Μαυρωτά, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και μας διαβεβαίωσε για την άμεση αποκατάσταση των κολυμβητικών δεξαμενών ώστε να ξαναδωθούν το ταχύτερο προς χρήση.»Ακόμη, ιδιαίτερος λόγος έγινε για το ζήτημα των ενεργειακών εξόδων του κολυμβητηρίου, αφού δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται κάθε μήνα για το ρεύμα και τη θέρμανση των πισινών:

«Λλόγω της εξαιρετικά κοστοβόρας και ενεργοβόρας λειτουργίας του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων όπου οι ετήσιες δαπάνες για τις ανάγκες ορθής λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (θέρμανση, ηλεκτρισμός, χλωρίωση κλπ) ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, ενεργοποιήσαμε άμεσα τα αντανακλαστικά μας, προσεγγίζοντας τη δράση: «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια».

Αφού μελετήσαμε διεξοδικά την εν λόγω πρόσκληση, προβήκαμε στις ακόλουθες ενέργειες.

Επικοινωνήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης όπου επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα υποβολής της πρότασης του ΕΑΚ Χανίων, προκειμένου να τεθεί η υποψηφιότητά του, με σκοπό την επίτευξη ενεργειακής αναβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων.

Συζητήσαμε με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Χανίων, όπου από κοινού διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του ενεργοβόρου Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ΝΟΧ, επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διαμεσολάβησή τους. Η ανταπόκριση και τα αντανακλαστικά τους λειτούργησαν άμεσα και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε να ανοίξει το πλαίσιο εφαρμογής για την κατάθεση προτάσης και υπαγωγής των επίμαχων εγκαταστάσεων, μέσω προγραμματικής σύμβασης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», που θα ισχύσει και για το 2021.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook