Απίστευτα πράγματα! Πήγαν να εξαφανίσουν τον αγωγό που ανακαλύφθηκε σε κοίτη ποταμού στον Πλατανιά

Υπάρχει και συνέχεια στο θέμα που ανέδειξε το zarpanews.gr, (δείτε εδώ) με τον αγωγό που ανακάλυψαν οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων στην περιοχή των Καμισιανών του δήμου Πλατανιά.

Όπως καταγγέλλουν εκ νέου κάτοικοι της περιοχής, την Πέμπτη άγνωστα άτομα επιχείρησαν να εξαφανίσουν τον αγωγό με χρήση μάλιστα μηχανήματος JCB.

Παρόλα αυτά, τα απόβλητα που ρέουν από αυτόν όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες και όπως αναφέρουν και οι κάτοικοι, σχηματίζουν «ρυάκια χρώματος μαύρου με έντονη μυρωδιά βοθρολυμάτων και στην εκβολή του ποταμού έχει σχηματισθεί λίμνη διαστάσεων περίπου 50 τετραγωνικών από λιμνάζουσα απόβλητα με ότι αυτό συνεπάγεται, (φίδια, κουνούπια, δυσοσμία, κ.λ.π).»Τι σημειώνουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της περιοχής:

«Στην περιοχή των Καμισιανών με Ραπανιανά του Δήμου Πλατανιά  Της περιφέρειας Χανίων υπάρχει ένας ποταμός όποιος εκβάλει στην θάλασσα. Κατά την εκκαθάριση του από της 15/7/2019 έως και σήμερα που συνεχίζετε από την Περιφέρεια με μηχανήματα από ιδιώτη σε σύμβαση, ανευρεθεί αγωγούς χρώματος κόκκινου προερχομένου από παρακείμενο χωράφι από τον ρέουν τα υγρά απόβλητα και αυτό γιατί σε όλη η περιοχή και κατά μήκος του ποταμού και ειδικότερα στη κατοικία μου καθώς και σε παρακείμενες οικίες – ενοικιαζόμενων δωματίων, κυρίαρχη έντονη δυσοσμία και καθώς ρέει προς την εκβολή έχουν σχηματισθεί μικρές λίμνες από τα αποβλήτων με αποτέλεσμα να μαζεύονται κουνούπια.Χθες 25/07/2019 και ώρες μεσημβρινές, άτομο με μηχάνημα JCB αφαίρεσαν τον αγωγό ή τον έκοψαν (κάνοντας εργασίες) με τρόπο που να μην είναι εμφανές, τοποθετώντας μεγάλες πέτρες στο σημείο που εκβάλει με σκοπό την απόκρυψη του, ενώ και πάλι ρέουν τα απόβλητα.Επίσης κατά μήκος του ποταμού έχουν σχηματισθεί ρυάκια χρώματος μαύρου με έντονη μυρωδιά βοθρολυμάτων και στην εκβολή του ποταμού έχει σχηματισθεί λίμνη διαστάσεων περίπου 50 τετραγωνικών από λιμνάζουσα απόβλητα με ότι αυτό συνεπάγεται, (φίδια, κουνούπια, δυσοσμία, κ.λ.π).Από τότε που εγινε γνωστό το πρόβλημα (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε ΧΑΝΙΩΝ  – Λιμενικό – ΔΗΜΟΣ Πλατανιά και Μ.Μ.Ε) έως και σήμερα δεν έχει βρεθεί ο υπαίτιος (ούτε έχει σταματήσει) της Περιβαλλοντικής μόλυνσης ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση από τους αρμοδίους φορείς, μήπως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης …;;»Σύμφωνα πάντως με τα όσα είπε στο zarpanews.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ληφθεί δείγματα των υγρών που βγαίνουν και έχουν σταλεί στο χημείο για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.Zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάτε στα πιθανά κτήρια που μπορεί να είναι συνδεδεμένη η αποχέτευση. Ρίχνεται διαφορετικα χρωματισμένο νερό απο την αποχέτευση του κάθε κτηρίου κ βλέπεται το χρωμα που θα πέσει στο ποτάμι. Απλα πράματα…

  2. Τωρα κανε υπομονη θα σ δωσει τη λυση η περιφερεια..οπως και τοσα χρονια στα αλλα προβληματα!!το ανακαλυψαν?ναι.εκαναν κατι σε ενα ευλογο χρονικο διάστημα?οχι.αμα γινει ομως μια μήνυση κατα της περιφερειας που ενω ξερει το θεμα αδρανεί θα δουμε τι θα γινει!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ