“Απέναντι» στην πρόταση της Motor-Oil κάτοικοι της Σούδας | Ομόφωνο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

απέναντι-στην-πρόταση-της-motor-oil-κάτοικ-827857
Φωτογραφία αρχείου

Ομόφωνη απόφαση να στραφεί κατά του αιτήματος για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι της Σούδας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι σχετικές αντιρρήσεις πρόκειται να κατατεθούν ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έως τις 23 Μαρτίου. Στο τελικό κείμενο που είναι υπό διαμόρφωση, θα εκφράζεται ρητά η εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας ως προς την συγκεκριμένη επένδυση με το επιχείρημα οτι είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή και οτι αυτή η χρήση δεν προβλέπεται από το Περιφερειακό Χωροταξικό της Κρήτης το οποίο παρότι επιτρέπει οχλούσες δραστηριότητες στην περιοχή, ορίζει ως ενεργειακούς κόμβους τις θέσεις Κορακιά, Αθερινόλακκο και Ξυλοκαμάρα.Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν πολλοί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιδήμαρχος, Μιχάλης Βλαχάκης που στην τοποθέτησή του, κάλεσε το συμβούλιο να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω επιχειρήματα για να στηρίξει τις αντιρρήσεις του.

Την ομόφωνη εναντίωση των κατοίκων της Σούδας μέσω των ομόφωνων αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου, μετέφερε ο πρόεδρος Κώστας Φωκάς, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε πως αυτή τη στιγμή στην Κρήτη παράγονται περισσότερα από 800 μεγαβατ την ώρα που η μέγιστη ζήτηση δεν ξεπερνά τα 650. Σχολίασε δε οτι με την διπλή διασύνδεση η μεταφορά ενέργειας θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες.

«Είμαστε υπέρ τέτοιων επενδύσεων όμως πρέπει να γίνονται εκεί που πρέπει» σχολίασε ο Τάσος Βάμβουκας ξεκαθαρίζοντας πως είναι αρνητικός και προσωπικά και ως Δήμαρχος Χανίων με τη συγκεκριμένη επένδυση. «Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η ΡΑΕ. Εμείς θα καταθέσουμε τις αντιρρήσεις μας.» τόνισε.

«Να σταθούμε στο πλάι των κατοίκων – Περιμέναμε περισσότερα απο εσάς» τόνισε η Νανσυ Αγγελάκη που κατηγόρησε τον Δήμαρχο για χλιαρή αντίδραση.

Κατά τάχθηκε και η παράταξη Παπαδογιάννη με τον επικεφαλής να ζητά στενή παρακολούθηση του θέματος και ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιπεριφερειαρχη.

Την ανάγκη να υπάρξει στην Κρήτη μια πράσινη ενεργειακή ανάπτυξη με αιολική ενέργεια και φωτοβολταϊκά επεσήμανε ο Γιάννης Σαρρής που τάχθηκε κατά της επένδυσης ζητώντας παράλληλα να ανοίξει το θέμα συνολικότερα στην κοινωνία.

«Να είμαστε stand by για να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους» ζήτησε ο Νίκος Παπαντωνάκης ενώ την εναντίωση της παράταξής του σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, εξέφρασε ο Σεραφείμ Ρίζος.

zarpanews.gr

5 thoughts on ““Απέναντι» στην πρόταση της Motor-Oil κάτοικοι της Σούδας | Ομόφωνο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

  1. Καλα κανουν για να συμεχιζουμε αναπνεωουμε τα χανια και η σουδα το πετρελειο της ξυλοκαμαρας . Μαζι με την επεκταση που κανουν τωρα.

  2. Από την εποχή του Μητσοτάκη παζάρευαν τη μονάδα στα Χανιά.Περιμένετε να βγει το Ντοράκι να δείτε πως θα εγκριθεί σε μια νύχτα.

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
    ΜΠΡΕ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΕΓΙΝΑΝ «ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ «ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ,ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΦΘΗΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ «ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ»;;;;;;;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
    ΑΡΑΓΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;;;;; ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;;;;;;;
    XAXAXAAXAXAXAXAXA

  4. ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑ ΠΛΑΤΑΝΙ……ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η Η ΒΕΝΖΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook