Απειλούν το γιατρό της Γαύδου για το θάνατο της Κορίνας – Τι καταλογίζουν οι αγροτικοί γιατροί του Κ.Υ στην 7η ΥΠΕ

απειλούν-το-γιατρό-της-γαύδου-για-το-θά-1207021

Τον κώδωνα του κινδύνου, καταγγέλλοντας επίσης την ολιγωρία της 7ης ΥΠΕ, κρούουν με ανακοίνωση τους οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα της ελλιπούς όπως σημειώνουν υγειονομικής κάλυψης της Γαύδου.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, μετά το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της άτυχης κοπέλας στο ακριτικό νησί, «ξεκίνησε ένα ντόμινο επιθέσεων και δημόσιων τοποθετήσεων κατά του γιατρού του νησιού οδηγώντας τον σε ένα τέλμα.»

Οι γιατροί τονίζουν πως «ο γιατρός στοχοποιήθηκε από μία μερίδα κατοίκων οι οποίοι τον έχρισαν υπαίτιο. Πολλοί από αυτούς προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις περνώντας τον από >, ενώ επισημαίνουν πως «ο συνάδελφος αντιλαμβανόμενος ότι απειλείται ακόμα και η σωματική του ακεραιότητα αποφάσισε να μην συνεχίσει προσωρινά την υπηρεσία υπαίθρου>»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Προς Διοίκηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Το δυστύχημα της 11/4/2021 και ο τραγικός θάνατος της εικοσιοχτάχρονης κοπέλας έφερε στην επιφάνεια με τον πιο επείγοντα και αποτρόπαιο τρόπο το ζήτημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης της Γαύδου. Όχι μόνο το νησί στελεχώνεται από ένα μόνο νεαρό ανειδίκευτο  ή μερικώς ειδικευμένο γιατρό, αλλά το ζήτημα των διακομιδών αποτελεί ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, την διαχείριση και το βάρος του οποίου καλείται να καλύψει ο γιατρός.

Δυστυχώς, μετά το τραγικό συμβάν, ξεκίνησε ένα ντόμινο επιθέσεων και δημόσιων τοποθετήσεων κατά του γιατρού οδηγώντας τον σε ένα τέλμα. Παρ’ ότι ο γιατρός κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα πενιχρά μέσα που είχε, στοχοποιήθηκε από μία μερίδα κατοίκων οι οποίοι τον έχρισαν υπαίτιο. Πολλοί από αυτούς προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις περνώντας τον από >. Η στήριξη των προϊσταμένων του και της αντίστοιχης ΔΥΠΕ κρίνεται καθυστερημένη και ανεπαρκέστατη. Ο συνάδελφος αντιλαμβανόμενος ότι απειλείται ακόμα και η σωματική του ακεραιότητα αποφάσισε να μην συνεχίσει προσωρινά την υπηρεσία υπαίθρου.

Φτάνοντας στο σήμερα, καλούμαστε να καλύψουμε εμείς το κενό που δημιουργήθηκε και ένας από εμάς, τους αγροτικούς γιατρούς της Κανδάνου, να μεταβεί στην Γαύδο, άμεσα, εν μέσω ενός τόσο εχθρικού κλίματος. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι και παρ’ ότι μεταθέτουν λανθασμένα το θυμό τους στον νεαρό γιατρό, ουσιαστικά εξεγείρονται για την ελλιπή κάλυψη και προστασία του νησιού. Θεωρούμε ότι η ΔΥΠΕ και οι αρμόδιες αρχές καλούνται, τώρα περισσότερο από ποτέ, να αποδείξουν στους κατοίκους της Γαύδου ότι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η θέση μας είναι ότι θα ήταν σώφρον να στελεχωθεί το νησί από έναν ειδικευμένο γενικό γιατρό, ο οποίος θα καλύψει ουσιαστικά τις αυξημένες ανάγκες του νησιού αλλά και θα κατευνάσει με την παρουσία του τα οξυμένα πνεύματα. Συλλογικά, αρνούμαστε να σταλεί  κάποιος από εμάς , μόνος στην Γαύδο σαν πρόβατο στην σφαγή.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Σύσσωμοι οι αγροτικοί ιατροί του Κ.Υ. Κανδάνου

Κάνδανος, 21/4/2021»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Απειλούν το γιατρό της Γαύδου για το θάνατο της Κορίνας – Τι καταλογίζουν οι αγροτικοί γιατροί του Κ.Υ στην 7η ΥΠΕ

  1. Αγροτικοί ιατροί,που θέλουν να κανουν αγροτικό σπίτι τους.Αρνουνται να πάρουν μέρος στα εμβολιστικά,αρνούνται να πάρουν μέρος στα κέντρα COVID,αρνούνται να γράψουν εξάμηνες συνταγές,αρνούνται….αρνούνται….αρνούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook