Απατεώνες στην Κρήτη τηλεφωνούν παριστάνοντας τον διοικητή της ΕΛΑΣ και λένε ότι τράκαρε το παιδί σας

απατεώνες-στην-κρήτη-τηλεφωνούν-παρι-1461583

Κύκλωμα εξαπάτησης θρασύτατων δραστών ζητάει χρήματα, αφού τρομοκρατεί τον κόσμο για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων.

Περιστατικό εξαπάτησης πολίτη στο Ηράκλειο καταγγέλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Το κύκλωμα θρασύτατων δραστών, οι οποίοι παριστάνουν μέσω τηλεφωνήματος τον διοικητή της αστυνομίας ή άλλο κρατικό λειτουργό, στην προσπάθειά του να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους, τρομοκρατεί για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων τους, με τραυματισμό μωρού!

Κρητικιά γυναίκα αναφέρει: «Με πήραν πριν από λίγο στο σπίτι. Ήξερε το μικρό όνομα της κόρης και μου είπε ότι η Κ. τράκαρε και τραυμάτισε μικρό μωράκι στο κέντρο του Ηρακλείου. Μάλιστα, στη γραμμή ακουγόταν κι ένα μωράκι που έκλεγε! Όταν ρώτησα με ποιον μιλώ, εκείνος απάντησε, με το Διοικητή της Αστυνομίας!».

Οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες, που έχουν συμβεί επανειλημμένως στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα, έχουν κορυφωθεί, με τους δράστες να χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα πολιτών και να παριστάνουν είτε τους λογιστές είτε τους δικηγόρους ή/και κρατικούς λειτουργούς.

Οι περιγραφές ανάλογων περιστατικών που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή δεν σταματούν. Μέσα στον ίδιο μήνα λογιστής «μαϊμού» που δρούσε από το Αγρίνιο, επικαλούμενος δήθεν επιδότηση ρεύματος, εξαπάτησε 58χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, αποσπώντας ποσό ύψους 18.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στη Χερσόνησο στο Ηράκλειο, επιτήδειος προσπάθησε να αποσπάσει από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων το ποσό των 85.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις η τράπεζα μπλόκαρε τη συναλλαγή.

 

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook