Απατεώνας συστήθηκε ως αστυνομικός και άρπαξε 30.000 ευρώ από πατέρα και γιo

απατεώνας-συστήθηκε-ως-αστυνομικός-κ-1491238

Θύματα τηλεφωνικής απάτης έπεσαν ένας 62χρονος και ο 34χρονος γιος του, που έχουν φανοποιείο στην Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην επιχείρησή τους το μεσημέρι της Παρασκευής. Προφανώς ο δράστης γνώριζε πως το συγκεκριμένο φανοποιείο στην Ιαλυσό έχει συνάψει σύμβαση με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, για την επισκευή οχημάτων και γι’ αυτό συστήθηκε στον 62χρονο ιδιοκτήτη ως αστυνομικός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο 62χρονος ανυποψίαστος, πίστεψε ότι ήταν αστυνομικός, και απλά τον ρώτησε εάν είναι ο συγκεκριμένος αξιωματικός της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με τον οποίο επικοινωνεί κάθε φορά που χρειάζεται επισκευή κάποιο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Εκείνος απάντησε πως είναι ο ίδιος και συνέχισε να υποδύεται τον αστυνομικό. Ο απατεώνας κατάφερε να πείσει τον 62χρονο ότι σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να καταθέσει κάποια χρήματα στον λογαριασμό του και ζήτησε να του δώσει κωδικούς για να πραγματοποιήσει την συναλλαγή. Το θύμα, θεωρώντας ότι μιλούσε πράγματι με αστυνομικό, αποκάλυψε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να συνδεθεί με τον λογαριασμό του και να αφαιρέσει  15.000 ευρώ. Όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια, υποστήριξε πως παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την κατάθεση που ήθελε να κάνει και πως το σύστημα δεν τη δεχόταν. Έτσι ζήτησε να του δώσουν έναν άλλο λογαριασμό και τότε ο 62χρονος φώναξε τον γιο του. Ούτε ο 34χρονος όμως κατάλαβε την απάτη εις βάρος τους και τελικά έκαναν “φτερά” ακόμη 15.000 ευρώ, αυτή τη φορά από τον δικό του λογαριασμό.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με την συνδρομή της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook