Απατεώνας παρίστανε τον κούριερ και «τσέπωνε» αντικαταβολές

απατεώνας-παρίστανε-τον-κούριερ-και-894830

Έξυπνος, οργανωμένος, αλλά και σεσημασμένος ήταν ο νεαρός απατεώνας που σκαρφίστηκε ολόκληρο σχέδιο για να πουλήσει… αέρα αντί για ένα Play Station σε έναν 21χρονο στο Βόλο, καθώς έφτασε στο σημείο να παραστήσει τον κούριερ για να εισπράξει τα χρήματα.

Ο 19χρονος δράστης κατοικεί στον Κορινό Πιερίας, αλλά έμεινε για αρκετό διάστημα στον Βόλο, προφανώς με σκοπό να βγάζει χρήματα με κομπίνες. Ανήρτησε μια αγγελία για την πώληση μιας μεταχειρισμένης κονσόλας του παιχνιδιού σε ιστοσελίδα και ζητούσε 200 ευρώ. Όταν ο 21χρονος ανταποκρίθηκε, συμφώνησαν να του στείλει με ταχυμεταφορά την κονσόλα και να πληρωθεί με αντικαταβολή.

Όμως, συσκεύασε ένα… άδειο κουτί και χτύπησε το κουδούνι του 21χρονου παριστάνοντας τον κούριερ! Πήρε τα 200 ευρώ και, αφού έδωσε στον ανυποψίαστο νεαρό να υπογράψει… έντυπο παραλαβής, του παρέδωσε το κενό κουτί! Όταν ο αγοραστής το άνοιξε και βρήκε μέσα… αέρα, ο «μεταφορέας» είχε γίνει καπνός.

Όλα αυτά συνέβησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και, μετά την καταγγελία του θύματος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τον 21χρονο που ήταν παλιός τους γνώριμος από άλλα παρόμοια περιστατικά. Όταν έδειξαν την φωτογραφία του στον 21χρονο, εκείνος έπεσε από τα σύννεφα, καθώς αναγνώρισε τον… κούριερ! Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook