Απαράδεκτος… Οδηγός του ΚΤΕΛ στα Χανιά κατέβασε 15χρονο από το λεωφορείο για… 10 σεντ

απαράδεκτος-οδηγός-του-κτελ-στα-χανι-891302

Ο 15χρονος με αλλεργικό άσθμα αναγκάστηκε να κάνει 1,5 χιλιόμετρο στο λιοπύρι

Ένα απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στα Χανιά με έναν 15χρονο, να πέφτει «θύμα» της στάσης οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιάς, για… 10 λεπτά του ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ταραγμένος στο Zarpanews.gr, ο πατέρας του 15χρονου, το παιδί αφού τελείωσε γύρω στις 12.30 της Πέμπτης την προπόνησή του στο άθλημα που κάνει, πήρε από το Δαράτσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιά για να πάει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί, που διατηρεί στον Πλατανιά.

Στην τσέπη όμως, αντί για 2,10 ευρώ, που κοστίζει το ακριβές αντίτιμο του εισιτήριου για Πλατανιά, με το μπουκαλάκι νερό που πήρε, δεν υπολόγισε σωστά και έμεινε  ένα 2ευρω.

Επιβιβαζόμενος λοιπόν στο ΚΤΕΛ, ο οδηγός-εισπράκτωρ, εξαντλώντας πεισματικά κάθε όριο… επαγγελματισμού ή αναλγησίας αν προτιμάτε, του είπε σε αυστηρό ύφος πως με 2 ευρώ, θα τον κατεβάσει, μια στάση νωρίτερα από τον Πλατανιά, στην τελευταία δηλαδή στάση Αγίας Μαρίνας.

Το παιδί, χαμηλών τόνων, δεν έφερε αντίρρηση, ενώ ουδείς συνεπιβάτης αντέδρασε σε όλη αυτή τη σκηνή, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες.

Έτσι ο 15χρονος, που πάσχει και από αλλεργικό άσθμα, κατέβηκε αναγκαστικά μία στάση νωρίτερα και περπάτησε περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα μέσα στο λιοπύρι για να φτάσει εξουθενωμένος μετά από ώρα στον Πλατανιά.

Μόλις ο γιος ενημέρωσε τον πατέρα για το συμβάν, εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο του ΚΤΕΛ για να αναφέρει το γεγονός. Παρόλο όμως που του είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του, το τηλέφωνό του ταραγμένου πατέρα, που περίμενε να ακούσει απλά ένα «συγγνώμη» δεν χτύπησε ποτέ.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την απαράδεκτη στάση του οδηγού, που υπέβαλλε σε μια τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία το παιδί, επειδή δεν είχε 10 λεπτά! Φοβήθηκε δηλαδή μην «βάλει μέσα» την επιχείρηση και το ταμείο για 10 λεπτά…

Γιατί αν το δει κάποιος ψυχρά από τη νομική πλευρά, θα υπάρξουν κάποιοι που θα ταχθούν στο πλευρό του οδηγού, δικαιολογώντας την στάση του!

Στις μέρες που ζούμε, όμως πραγματικά λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει… Κάτι τέτοιες στιγμές είναι από αυτές που πραγματικά ντρέπεσαι να πεις πως είσαι Έλληνας με την αδιαφορία και την αναισθησία που «κυκλοφορεί» εκεί έξω.

Και εσχάτως και με… υπεραστικό του ΚΤΕΛ.

zarpanews.gr

27 thoughts on “Απαράδεκτος… Οδηγός του ΚΤΕΛ στα Χανιά κατέβασε 15χρονο από το λεωφορείο για… 10 σεντ

  1. <> . ποια νομικη πλευρα ; Εχω την εντυπωση πως απαγορευεται ο οδηγος να κατεβασει καποιον απ΄το λεοφωρειο , πόσο μαλλον ανήλικο , και σε αυτες τις καιρικες συνθηκες . Μηπως να κινηθητε οντως νομικα και να ζητησετε και αποζημιωση από το κτελ αλλα και απο τον ιδιο τοιν οδηγο για παραδειγματισμο ;

  2. Αναμφίβολα είναι απαράδεκτο το γεγονός. Αν είναι δυνατόν να αφήσει το παιδι μία στάση νωρίτερα για δέκα λεπτά. Μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι δεν υπάρχει Ελληνική παιδεία καθώς αν υπήρχε και αν είχε και ο οδηγός τουλάχιστον τα βασικά μίας τέτοιας παιδείας δεν θα έκανε στο παιδί αυτό που έκανε. Είναι θλιβερό το γεγονός και ακόμη πιο θλιβερό το ότι δεν ζητήθηκε καν συγγνώμη στον πατέρα και στο παιδί. Κρίμα.

  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ-ΚΟΒΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ »ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΛΕΙΒΟΝΤΑΙ 10-20 ΛΕΠΤΑ, Ε ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΜΑ»

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΙΟΝΙΖΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΤΟΝ ΥΠΑΛΗΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΨΙΛΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

  4. Καλα νταξ…οσο αφορα τους υπαλληλους του κτελ η αγενεια ειναι δεδομενη…..Σα να μας κανουν και χαρη….Λυπαμαι ομως και για τους συνανθρωπους μας….10 λεπτα ρε παιδια δεν ειχε κανενας να τα δανεισει στο μικρο;;;;;Τοσο απανθρωποι;

  5. ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ για αλλη μια φορα καταρριπτεται με κροτο, ο μυθος του «φιλοτιμου Ελληνα» και του «λεβεντη Κρητικου». 10 λεπτα κοστιζει το φιλοτιμο κυριοι… Και σε αυτη και στην προηγουμενη περιπτωση με την περιπτερου στο Δαρατσο που κλεβει 10 λεπτα σε πληρωμη με καρτα… 10 λεπτα κοστιζει η καλοσυνη και η αλληλεγγυη.

  6. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τον αριθμό κυκλοφοριας και το όνομά του οδηγού όποτε να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι να τον κέρνα στα καφενεία για το κατόρθωμα του και αν έχει παιδιά να μαθουν πόσο φιλάνθρωπος είναι ο παΤΕΡΑΣ τους

    Ντροπη

  7. Απαραδεκτο το ότι κατέβασαν το παιδί αρχικα.. Αλλα το ότι το παιδί έχει αλλεργικό άσθμα που κολλάει με το περιστατικο;; μήπως να χαλαρώσουμε λίγο;

  8. Αλητες του κτελ ντροπη σας ξεφτιλες!!!Ξερετε ποσα τετοια περιστατικα εχουν γινει απο το κτελ;Παρα πολλα!!Οι ταξιτζιδες του Πλατανια εχουν παει πανω απο 10 παιδια στον προορισμο τους ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ γιατι οι αλητες του κτελ η δεν τα πηραν καθολου η τα κατεβασαν!!!

  9. Δεν θα σχολιασω τον οδηγο. ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν βρεθηκε απο τους επιβατες να δωσει 10 λεπτα στο παιδακι. Δηλαδη οποιος ήτανε μέσα παλι απλά είδε το ελεγκτη να βγαζει έξω ενα παιδακι και δεν ειχε κανεις να του δωσει 10 λεπτα. Εχουμε γινει και στα Χανια τοσο ιδιώτες???? Κανενα ενδιαφερον για τον διπλανο? Καναμε και τα Χανια σιγα σιγα Αθήνα???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook