Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Είναι πια από όλους παραδεκτό, ότι το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ» αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της δραματικής έλλειψης
προσωπικού αλλά και δευτερευόντως της έλλειψης συντήρησης του κτηρίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων.

Όπως αναφέρεται, «υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού που ξεπερνούν το 50% των αρχικά προβλεφθέντων θέσεων (σημειωτέων ότι στο πρόσφατο Ο.Ε.Υ. έχει γίνει αδικαιολόγητη περικοπή ειδικοτήτων).

Τα κενά αυτά τις περισσότερες φορές γίνεται προσπάθεια να «καλυφθούν» με εσωτερική ανακατανομή του ήδη ελάχιστου προσωπικού αλλά και την «εθελοντική βοήθεια των ηλικιωμένων» όπως στην τραπεζοκομία.

Από το 2008 δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη μονίμου υπαλλήλου στο Δημοτικό Γηροκομείο (το οποίο εκείνη την εποχή είχε στη δύναμη του περί τα 76 άτομα) ενώ σήμερα έχει 36 εναπομένοντες εργαζόμενους αφού όλοι οι υπόλοιποι έχουν συνταξιοδοτηθεί.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ σήμερα όλο το προσωπικό λειτουργεί συνέχεια σαν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με εξουθενωτικούς ρυθμούς και σε απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Οι προσπάθειες που γίνονται μέχρι τώρα από την μεριά της Διοίκησης για μερική κάλυψη των κενών θέσεων με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις με τις παρούσες συνθήκες επαρκούν μόνο για να καλύψουν τις άδειες και τα ρεπό του μόνιμου προσωπικού και επιπρόσθετα
δημιουργείται μεγάλη δυσλειτουργία το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από τη μια σύμβαση έως την επόμενη.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω πρακτικών είναι να λειτουργεί το Γηροκομείο (με περίπου 100 άτομα ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, εκ των οποίων οι 60 είναι μόνιμα κληνήρεις και μη αυτοεξηπηρετούμενοι ) με προσωπικό κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας και με το καθεστώς των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ που είναι
στα όρια της νομιμότητας(;;) με όποιους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ εγκυμονούν όλα τα παραπάνω για τους εργαζόμενους, τους ηλικιωμένους αλλά και την Διοίκηση.

Ζητάμε άμεσα την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΟΝΙΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ αλλά και την ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ και την άμεση διόρθωση των λαθών του ισχύοντος Ο.Ε.Υ..

Ζητάμε άμεσα την νόμιμη επίλυση του χρόνιου ζητήματος των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Ζητάμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητος αλλά και την σωστή συντήρηση του κτηρίου ώστε οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι να απολαμβάνουν τον σεβασμό που τους αρμόζει αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ