Απάντηση του Γραφείου Αθλητισμού Δήμου Χανίων για τα βρώμικα αποδυτήρια: Δεν υπάρχουν χρήματα για επιπλέον καθαριότητα

απάντηση-του-γραφείου-αθλητισμού-δήμ-999405

Αντίδραση από το γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, είχαμε μετά τη δημοσίευση από το zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ) του ρεπορτάζ με τις απαράδεκτες εικόνες που εμφανίζονται στα αποδυτήρια δημοτικών γηπέδων.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του γραφείου του Δήμου, δηλώνουν ευθαρσώς ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι γνωστή, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο «ελλείψει πόρων», ενώ βασίζονται στην καλή διάθεση που πρέπει να δείξουν τα σωματεία να λερώνουν όσο γίνεται λιγότερο τους χώρους.

Δεν παραλείπουν να φέρουν και ως παράδειγμα, κινήσεις που αφορούν στην ευαισθησία του καθενός μας στο να μαζεύει τα σκουπίδια που δημιουργεί όταν φεύγει από έναν δημόσιο χώρο, ως μέρος της λύσης του προβλήματος.

Σημείωση συντάκτη:

Στο σημείο αυτό, πάντως φαίνεται πως οι αρμόδιοι που διαχειρίζονται όλους τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους, μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως στις δομές εβδομαδιαίως μπαινοβγαίνουν εκατοντάδες μικρά και μεγάλα παιδιά -εκτός των άλλων-! Δεν μιλάμε απλά για ακαταστασία και πεταμένα πλαστικά μπουκάλια νερό, όπως θέλετε να το περάσετε!

Οι αθλητικοί χώροι πάσχουν από καθαριότητα και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία των συμμετεχόντων. Σίγουρα, όλοι μας θα πρέπει να έχουμε την συναίσθηση να μην αφήνουμε τα σκουπίδια μας πεταμένα, ιδίως σε δημόσιους χώρους, παρόλαυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να δουν πιο «ζεστά» το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί δεν παύει να απειλεί ευθέως την υγιεινή και κατ’ επέκταση την υγεία των νεαρών αθλητών.

Δεν γίνεται εν έτη 2020, να θεωρούμε ακόμα ζητούμενο τη στοιχειώδη καθαριότητα σε δομές που επιβάλλεται να υπάρχει, όπου το ανθρώπινο σώμα έρχεται σε άμεση επαφή, με τον χώρο.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Αθλητισμού

«Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων διευκρινίζεται ότι για τα εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα τέσσερα κλειστά γήπεδα και τα τέσσερα γυμναστήρια οργάνων, που διαχειρίζεται το Γραφείο, το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αποτελείται από δύο άτομα, ενώ απασχολούνται ακόμη τρία άτομα, μέσω γραφείου εργολαβίας. Επίσης για το σύνολο των γηπέδων απασχολούνται έξι μόνιμοι υπάλληλοι φύλαξης.

Για τις δύσκολες αυτές συνθήκες, έχουν ενημερωθεί τα αθλητικά σωματεία, τα οποία κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Ειδικότερα για τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Μοναχή Ελιά έχει πραγματοποιηθεί γραπτή σύσταση στις ομάδες, διότι έχει δημιουργηθεί επανειλημμένα θέμα στο παρελθόν.

Επισημαίνεται επίσης ότι το κόστος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αιθουσών είναι 0.10 € την ώρα, κόστος το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης, όπως και πρόσληψης προσωπικού. Η χρήση των γηπέδων είναι ολοήμερη όπως και το Σαββατοκύριακο που διεξάγονται αγώνες.

Ενδεικτικό είναι δε το πρόσφατο παράδειγμα από τον αγώνα Καλαθοσφαίρισης Α1, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κλαδισού, όπου η ομάδα του Κολοσσού Ρόδου, όταν τελείωσε ο αγώνας, μάζεψε όλα τα μπουκάλια από τον πάγκο και άφησε το γήπεδο σε άριστη κατάσταση. Η νοοτροπία αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πρώτα από όλα θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους χώρους, που αθλούνται».

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook