Απάντηση από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης» στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το Πολυτεχνείο

απάντηση-από-τις-αγωνιστικές-κινήσε-954376

Απάντηση στην ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, και στην ανακοίνωση της για την επέτειο του Πολυτεχνείου δίνει με δική της ανακοίνωση η παράταξη, «Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ανακοίνωση:

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Σε συντονισμό με την ακροδεξιά ρητορική η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην ανακοίνωση της για την επέτειο του Πολυτεχνείου προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές για να μην κατέβουν στη διαδήλωση έφθασε να κατηγορεί τις αριστερές παρατάξεις για το όργιο κρατικής καταστολής που βιώνει λαός και νεολαία τις μέρες του Νοέμβρη. Στον αντικομμουνιστικό παροξυσμό της μάλιστα η ανακοίνωση κατηγορεί την αριστερά για νεκρούς στις πορείες του Πολυτεχνείου!

»…από πορείες και διαμαρτυρίες που κατέληξαν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες,εμφύλιες μάχες,ξυλοδαρμούς ακόμα και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.Αυτό φυσικά συνέβη από τη στιγμή που αυθαίρετα,γνωστές φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις της αριστεράς  αποφάσισαν να καπηλευτούν ιδεολογικά μια εξέγερση…..»απο την ανακοίνωση της ΔΑΠ.

Η ΔΑΠ παπαγαλίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο την προσπάθεια του συστήματος να συκοφαντήσει την παλλαική εξέγερση του Πολυτεχνείου που στράφηκε ενάντια στη αμερικανοκίνητη χούντα. Που ζήτησε ψωμί-παιδεία-ελευθερία αλλά και να φύγουν οι αμερικάνοι και οι βάσεις τους από τη χώρα. Που φωνάξε δυνατά τα αιτήματα της ανεξαρτησίας  και της λαοκρατίας, δηλαδή το να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του.

Είναι φανερό ότι όχι μόνο οι στόχοι της εξέγερσης παραμένουν ανεκπλήρωτοι, αλλά συνεχίζουν να εμπνέουν τους αγώνες του λαού και νεολαίας και σήμερα. Καπηλεία της εξέγερσης γίνεται δεκαετίες τώρα από το σύστημα και τα παπαγαλάκια του που προσπαθούν να μετατρέψουν την επέτειο σε μια άνευρη γιορτούλα,ή λένε ανοιχτά πως το Πολυτεχνείο δεν έχει πλεόν νόημα. Λες και ο λαός πάλεψε για να είναι σήμερα όλη η χώρα αμερικάνικη βάση ή να ζει σε καθεστώς φασιστικοποίησης, φτώχειας και εργασιακού μεσαίωνα.

Και αφού δεν έχουν κατάφερει να ξεδοντιάσουν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και να το ενσωματώσουν, εξαπολύουν σε κάθε επέτειο ένα όργιο βίας και καταστολής.

Με στόχο να τρομοκρατήσουν μαζί με τον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση βάζουν την αστυνομοκρατία και τις ορδές των ΜΑΤ.

Αλλά δεν θα τους περάσει! Την καλύτερη απάντηση στο κλίμα φασιστικοποίησης και τρομοκρατίας την έδωσε ο λαός με τη μαζική συμμετοχή του στις διαδηλώσεις της Κυριακής. Πάνω από χίλιοι, κυρίως φοιτητές στα Χανιά, δεκάδες χιλιάδες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Όσο για τη ΔΑΠ που τάχα έχει δημοκρατικές ευαισθησίες να της θυμίσουμε πως »ο δικός της» Βορίδης ήταν πρόεδρος της νεολαίας του δικτακτορα Παπαδόπουλου και κυνηγούσε αριστερούς με τσεκούρι στα νιάτα του. Και τώρα απο τη θέση του υπουργού της ΝΔ λίγες μέρες πριν την επέτειο απειλεί τη νεολαία ότι της χρειάζεται ξύλο!

Να της θυμίσουμε επίσης ότι ο λαός μετρά πράγματι νεκρούς από τις πορείες για το Πολυτεχνείο. Είναι ο Κουμής και η Κανελοπούλου που σκοτώθηκαν στην απαγορευμένη πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία από τη δολοφονική επέμβασης της αστυνομίας. Είναι ο Καλτεζάς που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού ανήμερα 17 Νοέμβρη λίγα χρόνια αργότερα.

Πιο αναγκαίο παρά ποτέ να ξαναπιάσουμε το νήμα του Νοέμβρη και να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες του σήμερα ενάντια σε μια πολιτική που μας θέλει σκυφτούς και τρομοκρατημένους ακριβώς γιατί το μόνο που μπορεί να μας υποσχεθεί είναι φτώχεια, φασισμό και πόλεμο. Να εμπνευστούμε απο τους λαούς σε όλο το κόσμο που από τη μακρινή Χιλή μέχρι το γειτονικό Λίβανο παλεύουν για τα δίκια τους.

Είμαστε μπροστά σε μια καιταιγίδα αντιφοιτητικών μέτρων που με αιχμή τις διαγραφές και το ν+2 θέλει να μας κάνει το βίο αβίωτο στις σχολές. Θέλουν να φτιάξουν μια εκπαίδευση γεμάτη ταξικούς φραγμούς, να κόψουν το δρόμο προς το πτυχίο σε χιλιάδες φοιτητές!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, να μαζικοποίησουμε και άλλο τις συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις μας! Να γίνει υπόθεση του κάθε φοιτητή αυτή η μάχη! Αυτό το νομοσχέδιο δε πρέπει να περάσει!

Αυτή θα είναι μια ακόμα καλύτερη απάντηση στη ΔΑΠ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook