Απαντά στον Δήμαρχο Χανίων η Χατζηδάκη για την ΔΕΥΑΧ: «Ανακρίβειες τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο»

απαντά-στον-δήμαρχο-χανίων-η-χατζηδάκ-1631113
Απάντηση στον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και σε όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έστειλε η παραιτηθείσσα πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και δημοτική σύμβουλος Χρυσούλας Χατζηδάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει τα παρακάτω:
Θα ήθελα να παραθέσω την αλήθεια για μερικές από τις ανακρίβειες που ακούστηκαν κατά την συνεδρίαση του σημερινού Δ.Σ. Χανίων αναφορικά με την Δ.Ε.Υ.Α.Χ.:
• Η διαφορά των 650.000 ευρώ περίπου μεταξύ εμπορικού ισοζυγίου υδροληπτών και γενικής λογιστικής που υπήρχε το 2016 δεν μειώθηκε σε 107.000 ευρώ. Η διαφορά αυτή διαγράφηκε από γενική λογιστική για να εμφανίζονται ισοσκελισμένα τα δύο συστήματα και προέκυψε και εκ νέου διαφορά 107.000 ευρώ. Το θέμα της διαγραφής αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου του 2016.
• Το θέμα της διερεύνησης της διαφοράς μεταξύ του εμπορικού ισοζυγίου των υδροληπτών και της γενικής λογιστικής ήδη είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 μετά την κατάθεση της έκθεσης ελέγχου της χρήσης 2019 και όχι εξαιτίας της καταγγελίας Χανιώτισσας, όπως δήλωσε ο κύριος Σαρρής, αφήνοντας ερωτηματικά. Πλήθος εσωτερικών εγγράφων που φέρουν την υπογραφή μου για την διερεύνηση αυτής της διαφοράς το αποδεικνύουν.
• Οι διαφορές αυτές δεν καταγράφηκαν σε όλες τις εκθέσεις των Ορκωτών Ελεγκτών, όπως αυτές τέθηκαν υπόψη μου και ειδικότερα στην έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών της χρήσης του 2018.
• Για να καταλήξουμε στις ομόφωνες αποφάσεις του συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.  για την αποστολή των οικονομικών καταστάσεων του 2020 και των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης χρειάστηκε να καμφθούν έντονες αντιρρήσεις του Αντιπροέδρου ο οποίος πρότεινε ιδιώτη πραγματογνώμονα, πράγμα το οποίο είχε σχολιάσει αρνητικά και ο κύριος Σαρρής ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΥΑ.Χ., λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε δημοσιοποίηση. Όλα αυτά είναι μαγνητοφωνημένα στα Πρακτικά των Δ.Σ. της επιχείρησης.
• Εφαρμογή των υποδείξεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αλά καρτ. Από την μια αναρωτιέται ο Δήμαρχος πως είναι δυνατόν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να υποδεικνύει σε ένα πολιτικό όργανο (Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) τι να αποφασίσει και από την άλλη μας λέει ότι απεστάλησαν τα πορίσματα σε αυτή και η επιχείρηση θα συμμορφωθεί στις όποιες υποδείξεις της.
• Παροχές προς εργαζομένους. Τροφείο: Εγκεκριμένη δαπάνη από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Το θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού (κάθε μήνα 100 ευρώ σε τρόφιμα για κάθε εργαζόμενο).
• Ομαδική Ασφάλεια υγείας εργαζομένων. Έχει ήδη εγκριθεί και δρομολογηθεί.
• Τα περί υπάρξεως  «τοξικού κλίματος» έχω ήδη αναλύσει που οφείλονταν και πως ξαφνικά προέκυψε αυτό.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook