Απαλλαγή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικων κοριτσιών

απαλλαγή-του-πρώην-ντράμερ-των-πυξ-λαξ-1609806

Η Εισαγγελέας έδρας στο ΜΟΔ έκρινε ότι δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να στοιχειθετηθούν κατηγορίες κατά του 70χρονου, σήμερα, μουσικού Γιώργου Γιαννόπουλου

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών και την ενοχή του για άλλες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις οι οποίες όμως έχουν παραγραφεί, ζήτησε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της Έδρας.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό , μόνο για τις δύο από τις τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται ο 70χρονος μουσικός προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία, πλην όμως οι πράξεις έχουν παραγραφεί . Για τις άλλες δύο , όπως ανέφερε, αν και μπορεί να έγιναν οι πράξεις που καταγγέλονται εντούτοις αυστηρά νομικά δεν προκύπτει πλήρης απόδειξη.

Ο ήδη κρατούμενος και καταδικασμένος πρόσφατα από το Εφετείο σε 5ετή κάθειρξη για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 6χρονης το 2011, δικάζεται ενώπιον του ΜΟΔ για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, τις οποίες φέρεται να τέλεσε σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων , κατά τον επίμαχο χρόνο, κοριτσιών το διάστημα 2007 εως και 2015 .

Οι πράξεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, είχαν γίνει σε παραθεριστική κατασκήνωση του Νομού Ηλίας . Ο κατηγορούμενος φέρεται να εκμεταλλευόταν τις φιλικές σχέσεις που είχε με τους γονείς των ανήλικων κοριτσιών και να παρέσυρε τα παιδιά.

Η Εισαγγελέας του ΜΟΔ είπε στην αγόρευση της πως “μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά (τα καταγγελλόμενα) δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις”.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό η στάση των γονέων έναντι των καταστάσεων που βίωναν την εξέπληξαν μάλλον δυσάρεστα καθώς αδράνησαν να αντιδράσουν. “Μου άφησαν κενό” είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας η οποία διατύπωσε την σκέψη της σε αυστηρή γλώσσα ενώ τόνισε πως η καθυστερημένη αντίδραση των γονέων άφησε έναν ,κατά την άποψη τους, παιδόφιλο να απειλεί άλλα παιδιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο, το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας έναν εν δυνάμει ,κατά τη κρίση τους παιδόφιλο, να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook