Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της μούχλας στο σπίτι με 7 απλές συμβουλές

απαλλαγείτε-από-τη-μυρωδιά-της-μούχλα-1802721

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι δυσάρεστες οσμές μούχλας στο σπίτι. Αν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξαλείψετε τη μυρωδιά μούχλας από διάφορους χώρους του σπιτιού σας.

7 χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από μυρωδιές μούχλας στο σπίτι

  • Εντοπίστε την πηγή των δυσάρεστων οσμών
  • Αφήστε να μπει καθαρός αέρας στο σπίτι
  • Ενεργοποιήστε τους ανεμιστήρες στο σπίτι
  • Ξεσκονίστε επιμελώς σημεία στο σπίτι που συσσωρεύεται σκόνη
  • Καθαρίστε εντατικά όλους τους χώρους του σπιτιού
  • Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα
  • Φτιάξτε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου

Εντοπίστε την πηγή των δυσάρεστων οσμών

Προκειμένου να εξαλειφθούν οι μυρωδιές μούχλας, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε από πού προέρχονται. Ξεκινήστε μυρίζοντας τους χώρους σας για να καταλάβετε ακριβώς από που προέρχεται η δυσάρεστη οσμή της μούχλας στο σπίτι σας.

Αναζητήστε τυχόν εμφανείς πηγές δυσάρεστων οσμών, όπως το φαγητό που μπορεί να έπεσε πίσω από τον καναπέ. Εντοπίστε τις πηγές της άσχημης μυρωδιάς σε κάθε χώρο και για προχωρήσετε στην εξάλειψή της.

Αφήστε να κυκλοφορήσει καθαρός αέρας στο σπίτι

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξαλείψετε τις μυρωδιές μούχλας από το σπίτι σας είναι να ανοίξετε τα παράθυρά σας. Η είσοδος καθαρού αέρα έχει πολλά οφέλη, ειδικά αν ανοίξετε τα παράθυρα και τα στόρια για να μπει ηλιακό φως στον χώρο.

Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας εσωτερικές πόρτες, ντουλάπια και ντουλάπες, ώστε να αερίζονται και αυτοί οι χώροι. Γιατί όταν πρόκειται για μυρωδιές μούχλας, μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι μια γερή δόση καθαρού αέρα.

Ενεργοποιήστε τους ανεμιστήρες 

Οι μυρωδιές μούχλας είναι γενικά πιο πιθανό να αναπτυχθούν σε σκοτεινές, υγρές και ζεστές περιοχές, ειδικά εάν οι χώροι αυτοί δεν αερίζονται καλά.

Μπορείτε να αποτρέψετε την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών μούχλας θέτοντας σε λειτουργία έναν ανεμιστήρα για να κυκλοφορεί ο αέρας στο χώρο.

Ξεσκονίστε επιμελώς σημεία στο σπίτι που συσσωρεύεται σκόνη

Η σκόνη είναι μια κοινή αιτία των δυσάρεστων οσμών μούχλας, οπότε καλό είναι να ξεσκονίζετε τακτικά στο σπίτι σας. Σκεφτείτε ποια σημεία δεν έχετε ξεσκονίσει πρόσφατα, όπως πίσω από έπιπλα, πάνω από τους ανεμιστήρες οροφής ή πάνω από τις πόρτες και ξεσκονίστε τα άμεσα.

Καθαρίστε το σπίτι σας

Εκτός από το ξεσκόνισμα, στην εξάλειψη της μούχλας μπορεί να βοηθήσει και ένας πιο ενδελεχής καθαρισμός του σπιτιού. Φροντίστε να σκουπίζετε τακτικά τα δάπεδα και τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Εάν η μυρωδιά μούχλας φαίνεται να αναδύεται από μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως μια ντουλάπα ρούχων ή ένα οποιοδήποτε ντουλάπι στο σπίτι, χρησιμοποιείστε λίγη μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στην κλειστή περιοχή για έως και 24 ώρες. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και τις οσμές.

Φτιάξτε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έχει το σπίτι σας άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας χωρίς να καταφεύγετε σε ακριβά αποσμητικά χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, φλούδες εσπεριδοειδών, μαγειρική σόδα ή ακόμα και αρωματικά φυτά για να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό αποσμητικό χώρου.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές της μούχλας που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορους χώρου του σπιτιού.

enikos.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook