Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Χανιά – Στους δρόμους για ελέγχους οι αστυνομικοί | Photos

απαγόρευση-κυκλοφορίας-στα-χανιά-στ-1016719

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 6 το πρωί της Δευτέρας η απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρας μας.

Τα Χανιά δεν αποτελούσαν εξαίρεση στην κρατική οδηγία, με αρκετούς αστυνομικούς να βρίσκονται από το πρωί σε σημεία τις πόλης διενεργώντας επιτόπιους ελέγχους σε οδηγούς και πεζούς, ώστε να επιβεβαιώσουν οτι η έξοδός τους από το σπίτι είναι δικαιολογημένη.

Υπενθυμίζεται οτι  οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:· Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

· Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

· Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

· Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

· Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.· Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

· Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

zarpanews.gr

One thought on “Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Χανιά – Στους δρόμους για ελέγχους οι αστυνομικοί | Photos

  1. Εχω θα καταγγειλω πως στον σημερινο μου ελεγχο, καθως πηγαινα στη δουλεια, οι αστυνομικοι δεν τηρουσαν πολλα μετρα προστασιας! Καλα τα γαντια αλλα προστατευουν μονο αυτον που τα φοραει! Ενας αστυνομικος που θα πιασει εκατονταδες εγγραφα και θα τα επιστρεψει στους πολιτες ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Επισης οταν ζητησα απο τον αστυνομικο να δει τα εγγραφα μεσα απο το παραθυρο αρνηθηκε σε πολυ αυστηρο υφος! ΑΡΧΙΚΑ, εκει στην ΕΛΑΣ τηρηστε μετρα! Μια χαρα διακρινονται ολα τα εγγραφα και μεσα απο τα παραθυρα, θα σκυψουν λιγοι οι ανθρωποι δε θα παθουν κατι! ΕΠΙΣΗΣ, αυτα τα μετρα ειναι προσωρινα δεν ειναι χουντα, ας το καταλαβουν καποιοι στην υπηρεσιας σας και ας ριξουν τους τονους και τον τροπο συμπεριφορας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook