Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μαγαζιά, κλειστά κομμωτήρια και SMS στο 13033

απαγόρευση-κυκλοφορίας-εκτός-δήμου-γ-1152672

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση σε μαγαζιά, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, κλειστά κομμωτήρια και μια σειρά από μέτρα και νέοι κανόνες μπαίνουν στη ζωή μας από τη Δευτέρα 18/1

Με απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου και απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, με κλειστά κομμωτήρια και νυχάδικα και μια σειρά από μέτρα και αλλαγές, θα μπει η νέα εβδομάδα, καθώς αν και στην κυβέρνηση λένε ότι περιμένουν τους λοιμωξιολόγους, το κλίμα έχει ήδη καταγραφεί.

Οι νέοι κανόνες που μπαίνουν από τη Δευτέρα στη ζωή μας είναι συγκεκριμένοι και μένει να ανακοινωθούν επίσημα. Ορισμένα ζητήματα είναι ακόμη σε επίπεδο σχεδίου.

1) Καταρχήν φαίνεται ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Στα μαγαζιά θα πηγαίνουμε με SMS στο 13033 και με ραντεβού, όμως θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για τα ψώνια. Ταυτόχρονα τα μαγαζιά θα έχουν λίστα ραντεβού ενδεχομένως ανηρτημένη στην είσοδο. Επίσης το SMS θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Φαίνεται να προτείνεται η λειτουργία με την μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) καταστημάτων: ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας, όπου ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης.

2) Όλα δείχνουν κλειστά κομμωτήρια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν και θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση, δύσκολα η επιτροπή θα εισηγηθεί το ταυτόχρονο άνοιγμα των κομμωτηρίων και των άλλων κατηγοριών που είχαν ανοίξει την εορταστική περίοδο, καθώς δεν θέλει να πάμε σε μαζικό άνοιγμα, αλλά το κάθε βήμα, να ακολουθεί ένα «αναγνωριστικό» διάστημα για την καταγραφή της πορείας της πανδημίας.

3) Για την ώρα φαίνεται να «πάγωσε» η συζήτηση για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων, καθώς δεν γινόταν να ανοίξουν και σχολεία και λιανεμπόριο. Επίσης η κουβέντα για μετακίνηση εκτός νομού και άρση της απαγόρευσης δεν έχει μπει καν στο τραπέζι.

Στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και πώς μπορεί να γίνει αυτό αναφέρθηκαν, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε καμία δραστηριότητα με απόλυτη ασφάλεια. Σε κάθε άνοιγμα θα υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, το θέμα είναι να είναι μικρή» τόνισε ο καθηγητής, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους το λιανεμπόριο, ιδίως τα μικρά καταστήματα, πρέπει να λειτουργήσει με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα και πρέπει να ανοίξουν κάποια μαγαζιά με click away και τα υπόλοιπα με ραντεβού, όπως παραδείγματος χάρη τα μαγαζιά ένδυσης.

Με τη σειρά του και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό» επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, υπέρ της επαναλειτουργίας των μικρών καταστημάτων με ραντεβού και τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως τόνισε, να έρχεται σε επαφή μόνο ένας πελάτης με έναν εργαζόμενο, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

ieidiseis.gr

One thought on “Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μαγαζιά, κλειστά κομμωτήρια και SMS στο 13033

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook