Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: Ο ρόλος της μαφίας, η λαθροδιακίνηση και οι πιάτσες

απαγωγή-νίκου-μαυρίκου-ο-ρόλος-της-μαφ-790767

Η απαγωγή – αρπαγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά είναι η πλέον πρόσφατη φάση μίας επικίνδυνης σχέσης η οποία φέρνει αντιμέτωπα δύο τμήματα του υποκόσμου που διεκδικούν τον έλεγχο του κυκλώματος λαθροδιακίνησης τσιγάρων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Ο Νίκος Μαυρίκος ο οποίος ήταν γνωστός στις πιάτσες του λιμανιού ως ο «Νικολάκης» δεν καταδικάστηκε ποτέ για λαθροδιακίνηση τσιγάρων, αν και κάποια στιγμή πριν από καιρό , είχε περάσει από τα γραφεία της Ασφάλειας «δια τα περαιτέρω». Εν τούτοις δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη εναντίον του ελλείψει στοιχείων. Ο «Νικολάκης» εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο με τους λεγόμενους Ρωσοπόντιους, ή αλλιώς Γεωργιανούς, ή ακόμα καλύτερα, εκείνους που διεκδικούσαν τον έλεγχο της αγοράς λαθραίων τσιγάρων με επίκεντρο τα συμφέροντα του ρωσικού υποκόσμου.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, το κύκλωμα που φέρεται να ήλεγχε ο Νίκος Μαυρίκος είχε πλοκάμια που ξεκινούσαν από τη Μαλαισία, όπου κατά τους ίδιους κύκλους εκεί λειτουργεί ένα εργοστάσιο παρασκευής της μάρκας τσιγάρων «777». Τα πλοκάμια αυτά έφταναν στη Ζιμπάμπουε, όπου είχε «στηθεί» ένα άλλο εργοστάσιο παρασκευής της ίδιας μάρκας τσιγάρων. Αλλά το «χταπόδι» έπιανε και την Ανατολική Μεσόγειο, το Μαυροβούνιο, που είναι ένα από τα κράτη-προμηθευτές λαθραίων τσιγάρων στο παγκόσμιο κύκλωμα λαθροδιακίνησης, και βεβαίως τα Βαλκάνια κλπ.

Συνεταίροι του Νίκου Μαυρίκου σε αυτή τη δουλειά φέρονται να είναι οι πατέρας και γιος της οικογένειας Κολοβού. Ο υιός Κολοβός είχε συλληφθεί πριν από καιρό από κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το οποίο ταξίδεψε στην Αθήνα και τον είχε μεταφέρει στη Βόρειο Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες η Ασφάλεια Αττικής. Εκεί δικάστηκε και καταδικάστηκε, έκανε 18 μήνες φυλακή στα Διαβατά και σύμφωνα με πληροφορίες αποφυλακίστηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook