Απαγωγή Μερκέλλας: «Το μόνο που θέλω είναι να συλληφθεί αυτή που το έκανε» λέει η μητέρα της

απαγωγή-μερκέλλας-το-μόνο-που-θέλω-εί-1057169

Την ώρα που οι εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Μαρκέλλας είναι ραγδαίες, με την 10χρονη να φέρεται ότι έχει αναγνωρίσει γνώριμο πρόσωπο ως την γυναίκα που την άρπαξε, η μητέρα του κοριτσιού ξεσπά στο protothema.gr και ζητά την άμεση σύλληψη της δράστιδος που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της.

Ήδη η 10χρονη βρίσκεται υπο την παρακολούθηση παιδοψυχολόγων με τους οποίους η Μαρκέλλα έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ δίνοντας περιγραφή για τη γυναίκα που την άρπαξε αλλά και για το σημείο όπου την είχε οδηγήσει.

«Το μόνο που θέλω είναι να συλληφθεί αυτή που το έκανε. Μόλις με είδε το κοριτσάκι μου με πήρε αγκαλιά και με φίλησε», αναφέρει η μητέρα.

«Ήταν αρκετά εξαντλημένο και κουρασμένο» προσθέτει.

Από την πλευρά της η θεία της Μαρκέλλας επεσήμανε στο protothema.gr: «Η Μαρκέλλα έχει αρχίσει και συνέρχεται από το πρώτο σοκ και μπόρεσε και ταυτοποίησε τη γυναίκα που την απήγαγε. Είναι ακόμα στο νοσοκομείο και της γίνονται διάφορες εξετάσεις. Την πρώτη μέρα δεν ήταν καθόλου καλά το παιδί και τώρα ηρεμεί όσο περνούν οι μέρες. Μακάρι να την πιάσουν γρήγορα τη γυναίκα που απήγαγε το κοριτσάκι μας και η Μαρκέλλα να ξεχάσει τα όσα έζησε μακριά από τη μητέρα της. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, έχουμε συγκλονιστεί από αυτό το συμβάν και η αδερφή μου, η μητέρα της μικρής πέρασε μεγάλη στεναχώρια».

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μπαίνει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 10χρονη Μαρκέλλα. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.

Το κορίτσι αναγνώρισε τη γυναίκα που το άρπαξε – Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση εντάλματος

Στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της δεκάχρονης Μαρκέλλας ανήκει η γυναίκα την οποία η μικρή φέρεται να έχει αναγνωρίσει ως το πρόσωπο που την άρπαξε και την κράτησε σε άγνωστο μέρος επί περίπου 42 ώρες.

Οι πληροφορίες για τη γυναίκα προέρχονται κυρίως από τις καταθέσεις της μητέρας και του πατριού της δεκάχρονης και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από το κοριτσάκι.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που παίρνουν από το παιδί οι αστυνομικοί είναι αντιφατικές έως ένα βαθμό, λόγω της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται το παιδί μετά την περιπέτειά του. Μετά την αναγνώριση πάντως ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τη γυναίκα.

Από το περιβάλλον της Μαρκέλλας εκτίμησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ότι προέρχεται το άτομο που την απήγαγε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μικρή επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο και εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου.

Βέβαια, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η παραπάνω εκτίμησή του μένει να επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία, ενώ κατήγγειλε και την αδράνεια των ερευνών των αρχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες».

Επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι σήμερα θα προχωρήσουν στην ενημέρωση της Εισαγγελέως ανηλίκων, ώστε να ελεγχθεί ο βίος του παιδιού με την οικογένειά του, αν ζει με ασφάλεια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook