Απαγωγή Κυπαρίσση: Η συσκευή εντοπισμού “έκαψε” τους δράστες – Τι δηλώνει ο επιχειρηματίας για τα λύτρα

απαγωγή-κυπαρίσση-η-συσκευή-εντοπισμ-1400347

Μία συσκευή εντοπισμού που είχαν τοποθετήσει οι απαγωγείς στο αυτοκίνητο του Γιώργου Κυπαρίσση, φαίνεται πως ήταν το στοιχείο εκείνο που “έκαψε” τους δράστες, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, γνώριζαν ποιοι ήταν οι τρεις απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Γι’ αυτό και τους συνέλαβαν αμέσως.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι τους “πρόδωσε” η συσκευή εντοπισμού που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του επιχειρηματίας εξ’ αρχής, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, η ταυτοποίηση των δραστών, ήταν δεδομένη.

Οι έρευνες των αστυνομικών, έχουν επικεντρωθεί πλέον σε τρία σημεία. Ψάχνουν τα δύο κρησφύγετα των δραστών, αναζητούν το υπόλοιπο ποσό από τα λύτρα που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία και διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό τριών ακόμη ατόμων, που φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση.

Ο επιχειρηματίας περιέγραψε τον εφιάλτη: Οι ήχοι, τα βήματα και ο χώρος που τον κρατούσαν

Τα όσα πέρασε ο επιχειρηματίας στα χέρια των απαγωγέων του, κόβουν την ανάσα. “Με πέταξαν στο πάτωμα. Ήμουν δεμένος στα χέρια και τα πόδια, στα μάτια μου είχα ταινία και φορούσα κουκούλα. Κάποια στιγμή κάποιος με σήκωσε, μου έσκισε τα ρούχα και με άφησε μόνο με το εσώρουχο. Μου είπε ‘Από εσένα θέλω 2 εκατομμύρια’. Του είπα ότι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά και τότε με χτύπησε με μια μπουνιά στο πρόσωπο και το στόμα. Σε αυτή τη κατάσταση έμεινα μια – δυο μέρες. Ύστερα με μετέφεραν αλλού, σε απόσταση πάνω από μία ώρα. Ίσως και δύο. Θυμάμαι, μάλιστα, το αμάξι στη διαδρομή να κάνει μια στιγμιαία στάση, σαν διόδια”, έχει περιγράψει ο Γιώργος Κυπαρίσσης.

Ο επιχειρηματίας κρατούσε στο μυαλό του ήχους, βήματα, λεπτομέρειες από τον χώρο που τον κρατούσαν, κάθε τι που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη των απαγωγέων. “Στο δωμάτιο που με κρατούσαν, είχε ένα διπλό κρεβάτι, μία τηλεόραση και μία λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Ήμουν πάντα μόνος. Όταν ήθελα κάτι, χτυπούσα την πόρτα και το ζητούσα. Όταν ήθελα να πάω τουαλέτα, φορούσα τη κουκούλα και με πήγαιναν. Πρέπει να είχαν και κάμερα, που με παρακολουθούσαν. Όταν ήθελαν να μιλήσουν μεταξύ τους, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω. Δεν με είχαν νηστικό. Ήμουν σίγουρος ότι μαγείρευαν αυτοί και μια φορά μου έδωσαν και σουβλάκια που είχαν βγάλει το περιτύλιγμα για να μην φαίνεται το μαγαζί” πρόσθεσε το θύμα της απαγωγής.

“Κάποια στιγμή, σταματήσαμε για κανένα 15νθήμερο τις επικοινωνίες, επειδή τσατιστήκαμε που δεν μάζευε χρήματα ο αδελφός του και μάλιστα θυμάμαι τους είχαμε πει ότι μόλις μαζέψουν το ποσό να βγουν στον Ευαγγελάτο να το πουν και εμείς θα επικοινωνούσαμε μαζί τους. Ύστερα από αυτό, τις επόμενες ημέρες, συνεχίσαμε τις επικοινωνίες και τελικά συμφωνήσαμε να μας δώσουν 800.000 ευρώ για να αφήσουμε τον Κυπαρίσση” σημείωσε ο 34χρονος κατηγορούμενος.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, ο “εγκέφαλος” της απαγωγής να παραμένει ασύλληπτος, έχοντας στην κατοχή του το μεγαλύτερο μερίδιο από τα λύτρα, δηλαδή περίπου 500.000 ευρώ.

Κυπαρίσσης: Η ζωή είναι πιο σημαντική από τα λεφτά – Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS. “Δεν γνωρίζω, δεν έχω υπόψη μου. Δεν είχα ποτέ διαφορές με κανέναν, πάντα ήμουν ‘κύριος’ στις υποχρεώσεις μου” ανέφερε ο επιχειρηματίας σχετικά με τους απαγωγείς και τον “εγκέφαλο”.

Εξήγησε ότι “οι άνθρωποι ήθελαν λεφτά, ήταν της περιοχής, έμεναν στο Μενίδι” και πρόσθεσε ότι πλέον δεν θέλει να τα θυμάται όλα αυτά και επιθυμεί να επικεντρωθεί στα επαγγελματικά του σχέδια. ¨”Προφανώς έβλεπε τα μαγαζιά μας…”, εκτίμησε για τον “εγκέφαλο” της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει εάν βρίσκεται στη φυλακή ή όχι.

Ερωτηθείς για το υπόλοιπο μέρος των λύτρων, που δεν βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών που έχουν ήδη συλληφθεί, είπε: “Η ζωή είναι πιο σημαντική από τα λεφτά πιστεύω”.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook