AOX Κισσαμικός: «Ανώδυνη» ήττα από Δόξα Δράμας – Παρών στη Superleague 2 μέσω… Παγκρήτιου

aox-κισσαμικός-ανώδυνη-ήττα-από-δόξα-δ-849144

Μπορεί η χανιώτικη ομάδα να «λύγισε» στα Περιβόλια με 1-0 από τη Δόξα Δράμας, ωστόσο τα καλά μαντάτα ήρθαν από το Παγκρήτιο. Το τελικό 1-1 του ματς Εργοτέλης-Καραϊσκάκη έδωσε στον ΑΟΧ Κισσαμικό, παρά την ήττα του, το πολυπόθητο εισιτήριο για τη νέα κατηγορία στην ομάδα του Βοσνιάδη, που ευνοείται ακόμα και σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με Ηρακλή και Καραϊσκάκη.

Η Δόξα Δράμας κατάφερε ν’ αναδειχθεί νικήτρια χάρη στο γκολ του Δούμτσιου με πλασέ στο 36ο λεπτό από πάσα του Μάρτινς στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΧ/Κισσαμικού.

Η χανιώτικη ομάδα είχε φάσεις για να σκοράρει από την πλευρά της, με πρώτη αυτή του 21′ στην κεφαλιά του Κάσσου, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ στο 45′ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην κεφαλιά του Φαζού. Στην επανάληψη, ο Βρεττός «νικήθηκε» στο 62′ από τον Μένκα, ενώ η τελευταία ευκαιρία για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό να φτάσει στο 1-1 ήταν με το σουτ από τον Μουμίν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φάσεις του αγώνα

21′ Πρώτη καλή στιγμή σε φάση διαρκείας. Γύρισμα του Κάσσου το σουτ του Σάλιακα κοντράρει σε σώματα και στη συνέχεια διώχνει ο Ανδρέου.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σέντρα του Σάλιακα και ο Κάσσος με κεφαλιά από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.

34′ Σουτ του Σάλιακα λίγο έξω από την εστία.

36′ (0-1) Ψυχρολουσία για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Πρώτη στιγμή για τη Δόξα και 0-1 με πλασέ του Δούμτσιου, από πάσα του Μάρτινς στην πλάτη της άμυνας

45′ Φάουλ του Παπαχρήστου κεφαλιά του Ρίσκι ο Φαζός με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα με τον Μένκα να αποκρούει και τους παίκτες του ΑΟ Χανιά-Κισσαμικού να διαμαρτύρονται έντονα ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

62′ Μεγάλη ευκαιρία από σέντρα του Κάσσου ο Σάλιακας «τσιμπάει» για τον Βρεττό, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Μένκα.

68′ Σέντρα του Βρεττού κεφαλιά του Κάσσου σουτ του Τόλι άουτ.

90+7′ Μεγάλη ευκαιρία σουτ του Μουμίν άουτ.

Διαιτητής: Κολυτάς (ΕΠΣ Λασιθίου)

Βοηθοί: Κολλιάκος (ΕΠΣ Αθηνών) – Α. Δασκαλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

4ος διαιτητής: Κουναλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Ρίσκι (13′), Παπαχρήστος (18′), Δούμτσιος (44′), Πεταυράκης (53′), Σάλιακας (59′), Μουμίν (64′)

ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Λαζαρίδης, Τόλι (75′ Αρναρέλλης), Ζιούλης, Σισέ (59′ Βρεττός), Φαζός, Παπαχρήστος, Τεγούσης, Μουμίν, Σάλιακας, Κάσσος, Ρίσκι (68′ Χαλκιαδάκης).

Δόξα Δράμας (Δημήτρης Σπανός): Μένκα, Σιώπης, Ρουγκάλας, Ανδρέου, Ρεβυθόπουλος, Πεταυράκης, Μακρής, Πατράλης (72′ Λεμονής), Μάρτινς, Μπαϊκαρά (90+8′ Κρητικός), Δούμτσιος (90+7′ Πέρεθ).

Οι δηλώσεις από τα Περιβόλια

Ο προπονητής του ΑΟΧ Κισσαμικού Αλέκος Βοσνιάδης δήλωσε τα εξής:«Επετεύχθη ο στόχος, έστω και με αυτό το αποτέλεσμα που αλλιώς το φανταζόμασταν. Με τεράστια προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Με καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο παίξαμε λίγο ανορθόδοξα και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Με πολλές φάσεις και προϋποθέσεις, τα σουτ του Σάλιακα, οι φάσεις που μπήκαμε περιοχή αλλά δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε εμείς το σκορ… Σε μία αντεπίθεση ήρθε ένα γκολ, που το είχαμε συζητήσει, τι ακριβώς κάνει η Δόξα Δράμας στη μετάβαση. Δεν το αποφύγαμε και από εκεί και μετά αγχωθήκαμε.

Πήγαμε σε αλλαγή σχηματισμού στο δεύτερο ημίχρονο για να πάμε να βάλουμε και δεύτερο παίκτη στις πλευρές, εκεί που έπρεπε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Χάσαμε στην έδρα μας, ένα αποτέλεσμα που θέλαμε για τον κόσμο να είναι αλλιώς. Το σημαντικό είναι όμως ότι επετεύχθη η είσοδος στη δεκάδα, “κλείδωσε”. Επειδή γνωρίζω ακριβώς καλά τι περάσαμε από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά, όλοι εμείς και πόσο δύσκολο ήταν αυτό που πετύχαμε, μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στους παίκτες. Μία ομάδα που είχε 6 πόντους κατόρθωσε μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος να “κλειδώσει” την κατηγορία. Πολύ ήρεμα μπορούμε να πάμε τώρα στην επόμενη μέρα. Από εδώ και πέρα έχουμε όλοι την εμπειρία για να φτιάξουμε πράγματα και στην οργάνωση της ομάδας».

Ο ποδοσφαιριστής της χανιώτικης ομάδας, Τάσος Παπαχρήστος, ανέφερε τα εξής: «Δεν μπήκαμε με την ένταση που μπαίναμε στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουμε. Δεν τα καταφέραμε και αντίθετα σε μία ανύποπτη φάση δεχθήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είπε κι ο κόουτς, παίξαμε λίγο ανορθόδοξα και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αυτό το αποτέλεσμα μας αφήνει μία πικρία γιατί χάσαμε, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι γιατί “κλειδώσαμε” μία θέση στη Super League 2».

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Δημήτρης Σπανός, δήλωσε τα εξής: «Ήταν και για τις δύο ομάδες, όπως αποδεικνύεται, ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, όπου θα κλειδώναμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Εν τέλει κλειδώσαμε και οι δύο μαθηματικά. Εμείς από την πλευρά μας, δίνοντας πολλή έμφαση στον αμυντικό κομμάτι, κρατώντας μία ακόμα αγωνιστική το “μηδέν” και “χτυπώντας” τον αντίπαλο στην αντεπίθεση και η αντίπαλη ομάδα λόγω του αποτελέσματος που ήρθε στο άλλο παιχνίδι (στο Εργοτέλης-Καραϊσκάκης). Αρα είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Με τη διαφορά ότι δε χρειάζεται εμείς να πανηγυρίζουμε σαν Δόξα. Γιατί ήταν κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι αυτονόητο, παρότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση.

Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Χρειαζόμαστε και θέλουμε τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι, για να κλείσει καλά η σεζόν. Νομίζω ότι το παιχνίδι δεν αντέχει περισσότερης κριτικής. Ο ΑΟΧ-Κισσαμικός είχε την μπάλα στα πόδια του, εμείς αμυνθήκαμε σωστά. Κινδυνεύσαμε σε δύο περιπτώσεις κι εμείς δημιουργήσαμε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και από την προσήλωση στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει γι’ αυτό το παιχνίδι. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, στον συνάδελφο, στον πρόεδρο, στους παίκτες και σε όλο τον κόσμο. Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Πιστεύω αυτή η κατηγορία, που θα ονομάζεται του χρόνου Super League 2, να είναι καλύτερη από τη φετινή».

Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας, Δημήτρης Σιώπης, από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Δε θέλω να σταθώ στο παιχνίδι. Θα ήθελα να πω ότι πριν έναν μήνα δεν μας πίστευε κανένας. Αντιστρέψαμε μία κατάσταση η οποία ήταν πολύ δύσκολη και πιστέψτε με αυτό ήταν δουλειά όλων. Προπονητών, παικτών, τεχνικού διευθυντή… Ημασταν μόνοι μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που εξασφαλίσαμε τη δεκάδα, αλλά απ’ ό,τι δείχνει η τελευταία μας εικόνα μπορούσαμε και κάτι παραπάνω. Εχουμε ακόμα ένα αγώνα για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

Πηγή: athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook