Αντρέα Μποτσέλι, Ρίκι Μάρτιν και Μπίλι Άιλις σε μια παγκόσμια συναυλία για να κλείσουν οι πληγές της πανδημίας

αντρέα-μποτσέλι-ρίκι-μάρτιν-και-μπίλι-1251642

Η διεθνής μουσική κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα της «θεραπείας» του πλανήτη από τις τεράστιες πληγές που άνοιξε η πανδημία. Ο Ρίκι Μάρτιν, η  Μπίλι Άιλις, ο Αντρέα Μποτσέλι  και δεκάδες ακόμη διάσημοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο πολύωρο μουσικό γεγονός που θα διοργανωθεί από την φιλανθρωπικό οργανισμό Global Citizen, στις 25 Σεπτεμβρίου, και θα μεταδοθεί, μέσω live streaming, σε ολόκληρη την υφήλιο.

To Global Citizen Live, όπως είναι ο τίτλος του σόου, θα περιλαμβάνει πολυάριθμα μουσικά στιγμιότυπα τα οποία θα εκτυλίσσονται σε διάφορες γωνιές του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο κι από το Σίδνεϊ μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Σεούλ. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν συμφωνήσει να εμφανιστούν είναι επίσης οι Coldplay, ο Έντ Σίραν, o Αντρέα Μποτσέλι, oι Duran Duran, οι Metallica, ο Weeknd, η Ντέμι Λοβάτο, ο Σον Μέντες, οι Lord και πολλοί ακόμη.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις επείγουσες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία αλλά και για την αντιμετώπιση της παγκόμιας φτώχειας που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο του οργανισμού.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η Global Citizen διοργανώνει ένα αντίστοιχο παγκόσμιο γεγονός που συνδυάζει τη μουσική με την αλληλεγγύη. Μέσα στο 2020 είχε στήσει μία ακόμη τεράστια συναυλία στην οποία τραγούδησαν μεταξύ άλλων οι Rolling Stones και η Lady Gaga από την οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 127 εκατ. δολαρίων που διατέθηκε για την ανακούφιση των πληττόμενων από τον κορονοϊό.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και για αυτό το καινούργιο πρότζεκτ και βασίζονται στην πεποίθηση ότι ως πολίτες του κόσμου οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε συλλογικά τα προβλήματα ακόμη κι αν αυτά δεν περιορίζονται στο δικό μας σπίτι. «Η Covid – 19 έχει οδηγήσει περισσότερους από 160 εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Υπάρχουν σήμερα πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι που βρίσκονται στα όρια της πείνας» εξηγεί ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Hugh Evans και προσθέτει με νόημα: «Πρέπει να διορθώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει και να εξασφαλίσουμε από τους ηγήτες του κόσμου και τις επιχειρήσεις την διαβεβαίωση πως όλος ο πλανήτης θα ανακάμψει μαζί από αυτή την πανδημία».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook