Αντώνης Ροκάκης: Τα Χανιά «πουλάνε», όμως οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι εμπόδιο

αντώνης-ροκάκης-τα-χανιά-πουλάνε-όμ-937677

Στο στούντιο του SUPER FM 89.6 βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης μιλώντας για όλους και για όλα στον Δημήτρη Παππά, σε μία περίοδο που οι αποφάσεις του επηρεάζουν σημαντικά τα τεκταινόμενα στην πόλη μας.

Ο ίδιος έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον των Χανίων, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του ΕΒΕΧ είναι δυνατή και έχει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες: «Όλοι είναι αξιόλογοι επιχειρηματίες και άνθρωποι. Βεβαίως, για να υπηρετήσεις το Επιμελητήριο πρέπει να έχεις επίσης φιλοδοξίες και ικανότητες.

Το Επιμελητήριο έχει απίστευτες δυνατότητες, γιατί τα Χανιά είναι δυνατά και «πουλάνε». Έχω ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα και βλέπω οτι μας σέβονται και μας υπολογίζουν. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αφήσουμε την εσωστρέφεια. Αν το κάνουμε αυτό θα είμαστε ανίκητοι, όμως το εμποδίζουν οι προσωπικές φιλοδοξίες.»

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να αντιπολιτεύεται ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης, ο κ. Ροκάκης τόνισε ότι δεν μπορεί να μπει σε αυτή την λογική: «Έγιναν εκλογές, υπάρχει νικητής και χαμένος. Το ΕΒΕΧ δεν είναι Βουλή να υπάρχει αντιπολίτευση, πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να λύσουμε τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στα Χανιά και να ανέβει το επίπεδο. Αυτό όμως δεν βλέπω να συμβαίνει.

Ο κ. Μαργαρώνης έχει μπερδευτεί, θέλει μέσω του προσωπικού συμφέροντος να πάνε τα Χανιά μπροστά. Πρώτα όμως το εμείς και μετά το «εγώ»», κατέληξε ο Αντώνης Ροκάκης.Στην συνέχεια, έγινε αναφορά στην πολυαναμενόμενη παρέμβαση και την ανάπτυξη του «Open Mall» στην πλατεία 1866 το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή, προς όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των καταστηματαρχών: «Γεωγραφικά θα συνδεθεί η Χάληδων και το Ενετικό Λιμάνι με την πλατεία 1866. Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο και αν δεν ήταν το Επιμελητήριο να πάει πόρτα-πόρτα, αφού το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, δεν θα προχωρούσε.

Είμαστε δεύτεροι στην Ελλάδα σε βαθμολογία και θα συναντηθούμε με τον δήμο τις προσεχείς ημέρες, αφού ο Παναγιώτης Σημανδηράκης το βλέπει επίσης πολύ θετικά. Τα καταστήματα θα έχουν μερικά όμοια χαρακτηριστικά, παρόμοια πρόσοψη κλπ, θα υπάρχει wifi, θα καθαριστεί και θα ομορφύνει η πλατεία 1866. Θα είναι πολύ πιο επισκέψιμη από τον κόσμο, κι έτσι θα ανέβει ο τζίρος των καταστημάτων της περιοχής».

Παρά την δραστηριότητά του στο ΕΒΕΧ, η εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο και τα διοικητικά της «ΠΑΕ Χανιά» πλέον έχει εγείρει συζητήσεις γύρω από το όνομά του. Ο Κισσαμικός ενώθηκε με τον ΑΟ Χανιά, με τη νέα ομάδα που συστάθηκε να «βλέπει ψηλά», έχοντας ήδη ξεκινήσει στο πρωτάθλημα με «τεσσάρα»:

«Είμαστε το τελείωμα της ποδοσφαιρικής συνταγής. Υπήρχαν αντιδράσεις στην αρχή, αφού ήταν πρωτοποριακή αλλαγή για τα τοπικά δεδομένα. Σε κάποιους ήταν λογικό να μην αρέσει, όμως δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν μονόδρομος. Όλα δένουν τώρα και η καινούρια προσπάθεια έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο.

Η επίσημη ονομασία είναι ΠΑΕ Χανιά. Η ουσία αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε το 80% του κόσμου. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αυτή τη στιγμή που δεν δέχεται την αλλαγή, όμως γενικά τα μηνύματα είναι πάρα πολύ αισιόδοξα και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.»

Αναφερόμενος και στην μεγαλεπήβολη ιδέα που έχει ακουστεί στην πόλη περί συγχώνευσης με τον Πλατανιά, επισημαίνοντας οτι δεν είναι εύκολο να ωριμάσει μια τέτοια ιδέα: «Πάντα και για όλα κουβεντιάζουμε. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι απλά, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων.»

Μιλώντας για τον χώρο του αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τον ρόλο του νέου, Κρητικού μάλιστα, υπουργού Αθλητισμού: «Είναι καλός ο υπουργός αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βοηθήσει σε υποδομές γενικότερα στην Κρήτη. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο αθλητισμού και υπάρχουν αρκετές προτάσεις μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Το οφείλει μάλιστα να «λοξοκοιτάξει» και προς τα Χανιά, καλοπροαίρετα φυσικά, αφού χρειάζεται σίγουρα βελτίωση των υποδομών στην πόλης μας.»

zarpanews.gr

4 thoughts on “Αντώνης Ροκάκης: Τα Χανιά «πουλάνε», όμως οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι εμπόδιο

  1. ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ…. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.
    ΚΥΡΙΕ ΡΟΚΑΚΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ AΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. NA ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ mall. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ???ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΤΕ ΩΣ «ΕΙΔΙΚΟΣ» ΤΟΤΕ? ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

  2. αλλος προεδρος των προεδρων ξεφυτρωσε στα μερη μας.διαλυσε τον αοχ, εκανε προσωπικο του μαγαζακι το επιμελητηριο κλπ
    Αντωνη ξεκαβαλησε το καλάμι διοτι αλλο Χανια αλλο Καστελι. Πολλα ακουγονταιστην πιατσα και μακαρι να μην ειναι αληθεια γιατι δεν εισαι κακο παιδι, μωρο φιλοδοξος εισαι.

  3. ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΧ. Ο ΑΟΧ ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΕ, ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΣ ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ 80 ΑΤΟΜΑ;ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΑΛΛ ΕΚΑΝΕΣ!

    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΟΧ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΕ!!!!!! ΜΑΖΕΨΟΥ!

  4. Ειδαμε και τους αλους
    Βρε μάγκες μιλάτε για τον άνθρωπο που έβγαλε τον ΑΟΧανιά από το αδιέξοδο; Που ήμασταν καφε μπαρ του κάθε τυχαίου; Που φταναμε τελευτεα αγονιστική και καναμε σταυρούς για να σωθούμε; Που αν δεν είχε μπει στο επιμελητήριο δεν θα ξεραμε που είναι η πόρτα του; Που αν δεν ασχολιοταν με την ομαδα θα παιζαμε β τοπικό; Που μέχρι να ερθει αυτός κοιταγαμε τον πλατανια με κυαλια γιατι έφτασε το χωριο να είναι πιο μπροστα από μας;; που μεχρι να ερθει αυτός μαζευομασταν 50 ατομα και στο τελος τσακονομασταν και μεταξι μας; Για αφτόν μιλατε; Ε τοτε καλα μας κανει το Ηρακλειο… Εκει να μεινουμε εμεις…πισω, στα σκατα βουτιγμενοι για προτιμαμε να μαστε μια ζωη καφενειο. Μια συμβολη για τελος: κοψτε το πολι τσιγαρο κανει κακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook