Αντώνης Παρτσαλάκης: «Ώρα να αλλάξουν οι αιρετοί στον δήμο Κισσάμου – Εμείς σε δύο χρόνια θα δείξουμε τη διαφορά» | Video

αντώνης-παρτσαλάκης-ώρα-να-αλλάξουν-1767816

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου, Αντώνης Παρτσαλάκης. Ο κ. Παρτσαλάκης περιέγραψε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή και που δεν επιλύει, όπως τόνισε, η δημοτική αρχή:

«Η θητεία του κυρίου Μυλωνάκη αφήνει τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα στον δήμο Κισσάμου. Δεν έχει γίνει τίποτα σωστά. Αδιαφάνεια στις προστατευόμενες περιοχές. Χωριά για δύο μήνες χωρίς νερό. Μια άθλια εικόνα στην καθαριότητα όλο το καλοκαίρι. Σε όλες τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου υπήρχε έλλειμμα. Βλέπουμε μια δημοτική αρχή που δεν έχει όραμα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια ομάδα με νέους ανθρώπους και δηλώνουμε παρόντες για την Κίσσαμο. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό στον δήμο Κισσάμου. Αυτοί που είναι τώρα, ό,τι είχαν να προσφέρουν το προσφέρανε.»

Ο κ. Παρτσαλάκης ανέλυσε την πρότασή του για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη δυτική Κίσσαμο:

«Έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης. Η δημοτική αρχή ότι θα φέρει νερό από τον Ταυρωνίτη. Αυτό θα πάρει δέκα χρόνια. Εμείς λέμε για τη Γραμβούσα και τον Πλάτανο να γίνει μελέτη για να πάρουμε νερό από τις πηγές Κολενίου ώστε να υπάρξει μερική λύση του προβλήματος. Θα προχωρήσουμε στη μελέτη της λιμνοδεξαμενής Πλατάνου και θα συνεχίσουμε τον αγωγό από το Σφηνάρι ως τον Πλάτανο. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα τελείως, αλλά θα είναι μια σημαντική παρέμβαση. Όσο για το Έλος και τη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων που έχουν γίνει «γεφύρι της Άρτας», έχουμε κάνει πρόταση για γεώτρηση στη Χρυσοσκαλίτισσα και αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής μας χλεύαζε με προσωπικά μηνύματα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου είπε ότι αν εκλεγεί, οι εισπράξεις στις καντίνες του δήμου στις παραλίες θα γίνονται μόνο ψηφιακά, ώστε να τελειώνουν οι παραβάσεις:

«Η διαχείριση στις παραλίες, εφόσον αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να τη συνεχίσει ο δήμος, θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές. Θα εξαφανιστούν τα μετρητά. Ακόμα και για όσους δεν έχουν μετρητά, θα τους πουλάμε προπληρωμένες κάρτες. Εδώ έκλεισαν την καντίνα του δήμου για δύο μέρες για φορολογικές παραβάσεις. Θέλω να μας πουν λοιπόν, που πήγαιναν τα χρήματα από αυτές τις παραβάσεις; Όσο για την περιβαλλοντική διαχείριση, εχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι. Πρέπει να γίνει προεδρικό διάταγμα και αυτό θα μας δείξει πώς θα διαχειριστούμε αυτά τα μέρη. Ειδικά ο Μπάλος εκπέμπει SOS, μπορεί να γίνει μια νέα Χρυσή με τις ανάλογες συνέπειες για την περιοχή μας».

Ο κ. Παρτσαλάκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τον κ. Μυλωνάκη και για την υπόθεση με τα πολύπαθα σχολεία στο Καστέλι:

«Πριν τέσσερα χρόνια ο δήμαρχος και κάποιοι τότε υφυπουργοί είχαν δεσμευτεί ότι σε τέσσερα χρόνια θα είχαμε σχολείο. Το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να ρίξουμε το σχολείο και να γίνει το προκάτ. Υπήρχε χρηματοδότηση τότε, δεν έκαναν τίποτα και τώρα εξαγγέλλουν ότι το 2024 θα δημοπρατήσουν το έργο. Αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι η μελέτη και τι περιλαμβάνει. Επίσης στα σχολικά κτίρια γίνονται γεωλογικές μελέτες και εγώ, επειδή έχω επιχείρηση απέναντι από το σχολείο, δεν έχω δει κανέναν να έρχεται να κάνει μελέτη. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι όλα ψέματα, δεν έχουν κάνει τίποτα για να χτιστεί νέο σχολείο».

Με αφορμή το περιστατικό φερόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης από τον υπεύθυνο καντίνας στο Ελαφονήσι που κατέληξε σε μήνυση, ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου επανέλαβε ότι και ο κ. Μυλωνάκης και το μέλος του συνδυασμού του που κατηγορείται για την παρενόχληση, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί:

«Ήμουν υποχρεωμένος να τοποθετηθώ. Δεν κρίνω αν ο άνθρωπος είναι ένοχος ή αθώος, αλλά για λόγους ηθικής τάξεως έπρερε ο ίδιος και ο δήμαρχος να είχαν παραιτηθεί. Τον έχει ορίσει για κάποια καθήκοντα και είναι στο ψηφοδέλτιό του. Ο δήμαρχος έχει ευθύνη για όποιον ορίζει σε θέσεις ευθύνης«.

Τέλος, ο Αντώνης Παρτσαλάκης δήλωσε ότι ο συνδυασμός του δεν έχει δεσμεύσεις και πως αν εκλεγεί, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, προς όφελος των δημοτών:

«Αν μας επιλέξει ο κόσμος να διαχειριστούμε τις τύχες της Κισσάμου, να ξέρετε ότι θα καλέσω και κόσμο από άλλα ψηφοδέλτια που θεωρώ ότι είναι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν, αλλά και ανθρώπους που δεν έχουν συμμετοχή στις εκλογές άμεσα. Πρέπει να πάμε σε μια πολύ δυνατή ομάδα για να γίνουν πράγματα στην Κίσσαμο. Εμάς τα χέρια μας είναι λυμένα, δεν έχουμε δεσμεύσεις. Έχουμε μια καθαρή πρόταση, με επίκεντρο τον πολίτη της Κισσάμου. Θα βάλουμε κανόνες στην πόλη. Ο λαός της Κισσάμου αν μας επιλέξει θα δει γρήγορα τη διαφορά. Όχι αμέσως, όχι με μαγικό ραβδάκι, αλλά σε δύο χρόνια θα έχει δει το αποτέλεσμα της δουλειάς μας«.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook