Αντώνης Παπαδεράκης: «Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση στις επιχειρήσεις της Κρήτης για μην… κλείσουν»

Ξεκινούν στις 13 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την Ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (δείτε ΕΔΩ).

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZarpaRadio 89.6, η συγκεκριμένη επιχορήγηση είναι μη επιστρεπτέα και θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000€.

Δηλαδή, διευκρίνισε, οτι δίνεται για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και όχι για επενδύσεις, αλλά για τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα, ώστε να επιβιώσουν το… τσουνάμι που έφερε η κρίση του κορονοϊού και το lockdown.

«Δεν χρειάζονται δάνεια, αλλά άμεση ρευστότητα. Η φιλοσοφία είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που δεν είχαν καμία επαφή με τράπεζα και δεν πήραν τίποτα όλο αυτό το διάστημα.», ξεκαθάρισε: «Είναι 60.000 οι επιχειρήσεις στην Κρήτη, με τις αιτήσεις που θα γίνουν να υπολογίζονται στις 15.000, που θα διεκδικήσουν ποσό πάνω από 150 εκατ, ενώ το ταμείο έχει μόλις 50… Θα ζητήσουμε γι΄αυτό το λόγο  επιπλέον χρήματα και θα πιέσουμε την αύξηση του προϋπολογισμού.

Τα χρήματα δεν θα φτάσουν, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις. Είναι ανοικτό το θέμα για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Θα μπορούσαν βέβαια να δοθούν και από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είχε γίνει πρόταση από τα επιμελητήρια και τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην συμπιεστεί το ΕΣΠΑ.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ