Ο Παπαδεράκης για την ανέγερση του μνημείου της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά Γαλατά

ο-παπαδεράκης-για-την-ανέγερση-του-μνη-1193140
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Με αφορμή την επέτειο από τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης εξέφρασε την άποψη πως η ανέγερση του μνημείου της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά Γαλατά είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Τις μέρες αυτές κλείνουν 80 χρόνια από την πιο ιδιαίτερη μάχη στην σύγχρονη ιστορία . Τη Μάχη της Κρήτης.

Ένας λαός ανδρωμένος στη μήτρα των επαναστάσεων ενάντια στο τουρκικό ζυγό, μπολιασμένος με το πάθος για ελευθερία και αξιοπρέπεια που διαπέρασε τους μετέπειτα δημοκρατικούς αγώνες, αντιστάθηκε παλληκαρήσια στην πιο οργανωμένη και φανατισμένη ναζιστική πολεμική μηχανή.

Οι πρωταγωνιστές της εποχής έχουν φύγει. Δεν πρέπει όμως να «φύγουν» τα μηνύματα και τα ιστορικά διδάγματα. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι ο εθνικισμός ,ο ρατσισμός ,η ξενοφοβία ήταν ο τροφοδότης της φασιστικής χιτλερικής μηχανής που ματοκύλισε την Ευρώπη. Δεν πρέπει στο όνομα της φιλίας με τον Γερμανικό λαό , να εξισώσουμε θύτες και θύματα ,να διαστρεβλώσουμε την ιστορία και να νοθεύσουμε την ιστορική μνήμη.

Η αναγκαία φιλία με τον Γερμανικό λαό πρέπει να οικοδομείται στην κοινή αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής στη βάση της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης, ταυτόχρονα όμως με τη καταδίκη του φασισμού-ναζισμού ,των θηριωδιών του και τη δικαίωση των θυμάτων του .

Τα Χανιά ,τόπος ποτισμένος με το αίμα των χιλιάδων ηρωικών πρωταγωνιστών της Μάχης της Κρήτης οφείλουν να κρατήσουν άσβεστη την μνήμη των νεκρών αλλά και της ιστορίας. Η ανέγερση του μνημείου της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά Γαλατά είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook