Αντώνης Παπαδεράκης: «Από επίδοξους «καπετάνιους» έχουμε πήξει»

αντώνης-παπαδεράκης-από-επίδοξους-865309

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη μεγάλη «μάχη» των εκλογών της 26ης Μαΐου ήταν ο Αντώνης Παπαδεράκης, υποψήφιος με την παράταξη «Κρήτη η ζωή μας», μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον SUPER FM 89.6.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι ο συνδυασμός Αρναουτάκη θα πάρει μεγάλα ποσοστά», σχολίασε χαρακτηριστικά ξεκινώντας, με την συζήτηση στη συνέχεια να μονοπωλεί το ζήτημα των καταστροφών, για τις οποίες η Περιφέρεια έχει ακούσει τα… «μύρια όσα»:

«Αντιλαμβάνομαι οτι οι καταστροφές έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στον κόσμο, ο οποίος είναι αντικειμενικός. Υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας, αλλά δεν μπορούσαν να λυθούν όλα σε τόσο μικρό διάστημα, αυτή η κατάσταση δημιούργησε μια δυσκολία.Αυτό που εισπράττω είναι οτι η μέχρι τώρα πορεία του Αρναουτάκη και το δυναμικό του συνδυασμού δίνει μια εγγύηση οτι αυτός που μπορεί να ολοκληρώσει την αποκατάσταση των έργων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πιο γρήγορη ανάπτυξη και αντιμετώπιση των μεγάλων προβλήμάτων του νομού είναι ο συνδυασμός του Αρναουτάκη.

Παρά τις ενστάσεις, η τελική επιλογή των πολιτών θα είναι σε αυτό τον συνδυασμό. Ο κόσμος βλέπει ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε σύντομο χρόνο και με επάρκεια.»

Για τον «πόλεμο» για την  θέση του αντιπεριφερειάρχη, δεν θέλησε να… ρίξει λάδι στη φωτιά:

«Η προσωπική μου συμβολή θα εξαρτηθεί από την κρίση των πολιτών. Το πρώτο δεδομένο είναι να εκλεγώ περιφερειακός σύμβουλος. Ακόμη και αν όχι, θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Δεν θέλω να κάνω αυτή τη συζήτηση για την αντιπεριφέρεια, δεν έχει κανένα νόημα, αφού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του περιφερειάρχη, οπότε μια τέτοια συζήτηση προσβάλει και προκαταβάλει την κρίση του λαού. Αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου. Η συζήτηση περί κατανομής ρόλων και θέσεων προσβάλει τη κρίση του περιφερειάρχη, στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο κόσμος κουβεντιάζει και συνδυάζει ρόλους και θέσεις, όμως δεν είναι το κύριο. Πρέπει να πάει καλά ο συνδυασμός και να εκλεγούν άνθρωποι που μπορούν να συνθέσουν μια ομάδα με ομοθυμία και συνεκτικότητα, αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα. Από επίδοξους καπετάνιους έχουμε πήξει.»

Αναφορικά με την σύμπραξη με την Ριζοσπαστική Συνεργασία:

«Η διεύρυνση δεν έχει να κάνει μόνο με τα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η συνεργασία είναι μεταξύ δύο παρατάξεων. Η διεύρυνση του συνδυασμού στηρίζεται και σε πολιτικό επίπεδο και προσώπων. Προσδιορίζει και το πολιτικό στίγμα της επόμενης περιόδου, με όρους προοδευτικής κατεύθυνσης. Αυτό δίνει άλλη διάσταση στο σχήμα που κατεβαίνουμε.

Για τα έργα και την ανάπτυξη για την περασμένη και την ερχόμενη θητεία του Σταύρου Αρναουτάκη:

«Το κυριότερο είναι να ξεπεραστούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα. Περάσαμε κρίση σε όλους τους τομείς της κοινωνίες. Αυτό δημιούργησε δυσκαμψίες στα πιο απλά προβλήματα. Ο Αρναουτάκης έχει την δυνατότητα να ενώνει δυνάμεις και να ακούει. Εγώ προσπαθώ να συνθέσω για να λύσω προβλήματα. Να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων που με πνεύμα συνεργασίας να ιεραρχήσει προβλήματα.

Στα Χανιά έχουν δοθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα, αν είχαν προκύψει από πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, θα φαίνονταν καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε σωστή ιεράρχηση των έργων και των προτεραιοτήτων. Ο κάθε δήμος κοιτάζει το δικό του μαγαζάκι, όμως υπάρχουν και διαδημοτικά έργα που πρέπει να τα προτάξουμε. Ένα αναπτυξιακό συνέδριο, μια μίνι διάσκεψη θα πρέπει να γίνει για αυτό, ώστε να δούμε τι προτεραιότητες έχουμε για τα Χανιά.

Πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα. Ως υποψήφιος και ενεργός πολίτης πρέπει να πω στους συμπολίτες μου τι πρέπει να κάνουμε. Δεν φέρνει αποτέλεσμα η «δίκαιη» κρίση των πάντων εκτός του εαυτού μας. Να δούμε σοβαρά τις προτεραιότητες που έχουμε και αυτές να είναι αποτέλεσμα μια συλλογικής διεκδίκησης. Χρήσιμα τα μεμονωμένα έργα, αλλά αν ήταν πιο στοχευμένα θα ήταν πιο ωφέλιμα με μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης. Οι πόροι που έχουμε δεν είναι απεριόριστοι, όμως οι ανάγκες είναι.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook