Αντώνης Μπαλωμενάκης: «Αυξάνεται η προστασία των εργαζομένων στις απολύσεις» | Video

αντώνης-μπαλωμενάκης-αυξάνεται-η-πρ-860625

Στο Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, περιλαμβάνεται κεφάλαιο με διατάξεις που τροποποιούν την εργατική νομοθεσία. Για τις διατάξεις που αντικαθιστούν το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς των απολύσεων εργαζομένων τοποθετήθηκε την Τρίτη στη βουλή, ο Βουλευτής Νομού Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης επισήμανε ότι μέχρι σήμερα το κύρος μιας απόλυσης σε εργασία αορίστου χρόνου δεν εξαρτάται από το εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Με τις νέες διατάξεις ο εργοδότης θα έχει νομική υποχρέωση να επικαλείται σοβαρή και συγκεκριμένη αιτία για να απολύσει έναν εργαζόμενο.

Μάλιστα διασαφίζεται περιοριστικά τι ακριβώς και μόνο συνιστά βάσιμο λόγο. «Με τον τρόπο αυτόν», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, «κλείνει οριστικά η πόρτα σε απολύσεις αντεκδίκησης, όπως για παράδειγμα για λόγους που έχουν σχέση με συμμετοχή σε απεργία η με την προβολή διεκδικήσεων. Συνολικά οι συγκεκριμένες διατάξεις αυτό του κεφαλαίου για τα εργασιακά διαπνέονται από την σαφή επιδίωξη να αυξήσουν τα επίπεδα προστασίας των εργαζομένων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook