Αντίθετη η υγειονομική επιτροπή με την κατάργηση της μάσκας στα εμπορικά κέντρα

αντίθετη-η-υγειονομική-επιτροπή-με-τη-1072848

Αντιφατικά και λανθασμένα μηνύματα αποστέλλει η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της σε μια εποχή έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Άλλωστε, το μήνυμα που αποστέλλει με την κατάργηση της μάσκας στα εμπορικά κέντρα, την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων ανά τραπέζι και την αύξηση της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν συνάδει με τις προειδοποιήσεις για αύξηση της ετοιμότητας ενόψει της εισόδου τουριστών και της μεγάλης πιθανότητας για αύξηση των κρουσμάτων, όπως ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.

Και μάλιστα σε μια εποχή που ο ιός δείχνει να είναι σε έξαρση στην περιοχή των Βαλκανίων, με κυριότερο παράδειγμα τη Σερβία, τα μηνύματα εφησυχασμού θεωρούνται λανθασμένα.

Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες η υγειονομική επιτροπή που υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα εισηγείται για τις αποφάσεις του των υπουργείων, φέρεται να είναι αντίθετη στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα εμπορικά κέντρα, ενώ αντιθέτως, εγκρίνει την αύξηση του ορίου από έξι άτομα σε οκτώ ή και δέκα, αλλά όχι την κατάργηση του περιορισμού όσων κάθονται στα τραπέζια στους χώρους εστίασης, στα πανηγύρια κοκ.

Είναι σαφές πως στη σχέση του κριτηρίου αγοράς- υγειονομικών κριτηρίων, η αγορά, με δεδομένη και την κρίση, κερδίζει έδαφος, παρότι ο κίνδυνος του κορονοϊού εμφανίζεται και πάλι αυξημένος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook