Αντίστροφη μέτρηση για το Αεροδρόμιο Καστελίου

αντίστροφη-μέτρηση-για-το-αεροδρόμιο-966118

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, το οποίο με κόστος μελέτης και κατασκευής ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση που θα γίνει στην Κρήτη τα επόμενα έτη.

Ένα από τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα για την έναρξη των έργων, αφορά στην χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, η οποία θα ανέλθει σε 180 εκατομμύρια ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες το Δημόσιο θα προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για τη χορήγηση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το οποίο θα εκταμιευθεί σε τέσσερις δόσεις μέσα στους επόμενους 48 μήνες. Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση δρομολογεί τη διευθέτηση μίας ακόμα εκκρεμότητας η οποία είναι απαραίτητη για την έναρξη των έργων.

Πρόκειται για την είσπραξη από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε» (ΔΑΗΚ), που έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και της κατασκευής του νέου αερολιμένα, του 65% του τέλους εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων (ΤΕΑΑ) το οποίο καταβάλλεται από κάθε επιβάτη, ο οποίος αναχωρεί από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Σημειώνεται, πως στη ΔΑΗΚ συμμετέχει με ποσοστό 54,1% το σχήμα ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ με την GMR Airports Limited από την Ινδία και το Δημόσιο με ποσοστό 45,9%.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook