Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για τους 5.000 Αμερικάνους ναύτες – Οι λεπτομέρειες της παραμονής τους στα Χανιά

αντιπαράθεση-στο-δημοτικό-συμβούλιο-1347196

Να μην επιτρέψει ο Δήμος Χανίων την απόβαση των 5.000 Αμερικανών ναυτών του Τρούμαν στα Χανιά, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ζήτησε από τον Δήμαρχο Χανίων η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλάκης, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, ζητώντας από τον Δήμαρχο να μάθει κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες για την άφιξή τους.

Ο κ. Σημανδηράκης, έκανε γνωστό πως υπήρχε δισταγμός για το εάν θα κατέβαιναν τελικά, λόγω της μεγάλης επιδημιολογικής επιβάρυνσης των Χανίων. «Τελικά αποφασίστηκε να κατέβουν. Θα διακινδυνέψουν οι ίδιοι με ελέγχους που θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι χωρίς να επιβαρύνουν καθόλου τα Χανιά» ανέφερε.

Όπως τόνισε, η μεταφορά τους από το αεροπλανοφόρο στην πόλη των Χανίων θα γίνει με λεωφορεία, τα οποία θα σταθμεύουν στις οδούς Πλουμιδάκη και Ακτή Κανάρη.  Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως όλοι θα είναι εμβολιασμένοι και θα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την πόλη των Χανίων και για τους συνδημότες μας. Δεν τους θεωρώ αξιόπιστους. Από τη στιγμή που πατάνε ένα κουμπί και σκοτώνουν χιλιάδες κόσμου. Πώς να τους εμπιστευτείς ότι θα είναι εμβολιασμένοι και με μάσκες; Να απαιτήσει η Δημοτική Αρχή να μην κατέβουν στο λιμάνι των Χανίων» τόνισε ο κ. Βουρλάκης.

Τις εντάσεις της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» μετέφερε ο Γιάννης Σαρρής: «Τους Αμερικάνους αν δεν τηρούν τα μέτρα ποιος θα τους ελέγξει; Οι ελληνικές Αρχές, η Αμερικάνικη Αστυνομία;» σχολίασε.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

«‘Έχουμε πολλάκις γίνει μάρτυρες ως σήμερα δημοτικών αρχών της πόλης μας να χαριεντίζονται με κάθε ευκαιρία με τους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες που έρχονται στην περιοχή μας. Η σημερινή δημοτική αρχή, σε συνέχεια των προηγουμένων, και σε πλήρη σύμπλευση με την νυν και τις πρώην κυβερνήσεις, ενισχύει με την στάση της τις μεθοδεύσεις μετατροπής της χώρας μας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και στην μετατροπή της περιοχής μας σε πιθανό στόχο αντιποίνων.

Η σημερινή όμως συμφωνία που εξέφρασε η δημοτική αρχή για τη κάθοδο στην πόλη μας των 5000 στρατιωτικών των ΗΠΑ που θα αποβιβαστούν από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ S. Truman, αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση για τον Χανιώτικο Λαό.

Την ίδια στιγμή που ο Χανιώτικος Λαός γίνεται για άλλη μια φορά έρμαιο στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων περιοριστικών μέτρων, με αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε συνδυασμό με επίκληση της χρεοκοπημένης λογικής της «ατομικής ευθύνης», αφήνονται ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι (όπως πολλάκις στο παρελθόν) 5000 αμερονατοϊκοί στρατιώτες στην πόλη, με την συμφωνία και της δημοτικής αρχής.

Ενώ οι κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων έχουν φτάσει σε πληρότητα 100%, η δημοτική αρχή συνεισφέρει στο τζογάρισμα της υγείας του λαού. Θεωρεί καλοδεχούμενα τα «ναυτάκια», ενώ είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εμπλοκής των υγειονομικών και αστυνομικών αρχών προς αυτούς στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό (δεδομένης της «ασυλίας» τους) με δεδομένες τις γνωστές διαθέσεις «ξεσπάσματος» που έχουν κάθε φορά που τριγυρνάνε στην πόλη μας.

Φτάνει στο σημείο για να δικαιολογήσει την στάση του, να χαρακτηρίζει τους Αμερικάνους στατιώτες υπόδειγμα υγειονομικής συμπεριφοράς και να χαρακτηρίζει ως επικίνδυνους τους Χανιώτες μην κολλήσουν κορονοϊό τους Αμερικάνους.

Η προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων, με το πρόσχημα ότι «αφήνουν» λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα «παπαγαλάκια», μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χανίων, δεν μπορεί να κάνει τους Χανιώτες να ξεχάσουν τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην επιβολή της επταετούς χούντας, στην εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου.

Τα αιματοβαμμένα δολάρια δεν μπορούν να αθωώσουν τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, σε μια σειρά λαούς. Είναι τόσο προσκολλημένοι στην υπεράσπιση των φονιάδων που δεν τους ενδιαφέρει ούτε η άμεση προστασία του Χανιώτικου Λαού από τον Κορονοϊό.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στην έλευση των φονιάδων των λαών. Να συμμετέχει στην μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς που καλεί η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για τους 5.000 Αμερικάνους ναύτες – Οι λεπτομέρειες της παραμονής τους στα Χανιά

  1. Για το κ. Βουρλακη, πληροφοριακά και μόνο, επειδή είναι και εκπρόσωπος του κεφαλαίου και της μπιζνας στον τόπο, εάν είχε κάνα τουριστικομαγαζο θα τους είχε απλώσει κόκκινο (το χρώμα που τ’άρεσει) χαλι. Μονό και μόνο ενα τούβλο να αγόραζε ένας από δαύτους χωρίς απόδειξη να φανταστεί ο κ. Βουρλακης την οικονόμα που θα κανε! Ο δε κ. Σαρρης ας κοιτάξει τους τεμενάδες και τσι κολοτουμπες που΄κανε ο πρόεδρος του και μετά να μιλά. Τα Χανιά χρειάζονται το χρήμα, για πάρει ο ταξιτζής ενα φουστάνι τση κυράς του, ο Γιάννης ο σερβιτόρος ενα ζευγάρι παπούτσια και το σουβλατζίδικο της γωνιάς να πουλήσει 50 γύρους παραπάνω και 100 μπύρες! Οι ελιές τα πορτοκάλια και τ’άβοκαντα εχουνες τελειώσει! Βέβαια η προκοπή τση πόλης θα γυρίσει και στις μάντρες υλικών, στους μηχανικούς κλπ, αυτό δεν θέλουμε κ. Βουρλακη; . Για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος! Αμε…

    Οσο για τη διαδηλωση απο τους δηθεν αγωνιστες της πενταρας ας μαθουν οτι οι διαδηλωσεις λογω καιρου και κορονοιου δεν αναβαλονται. Πατεραδες αυτης της χωρας ητανε στη Μακρονησο και αλλου, βροχη και κατακαλοκαιρο! Οι αγωνες δκαι θα πιστευω δεν αναβαλκονται λογω καιπου η μηπως εχουμε να κανουμε με μερικους αργοσχολους μερικης απασχολησης! Ντροπη σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook