Αντιμέτωπη με 3ωρες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα η Βρετανία

αντιμέτωπη-με-3ωρες-διακοπές-ρεύματος-492286

Η Βρετανία ίσως αντιμετωπίσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος διάρκειας τριών ωρών σε σπίτια και επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, εάν δεν καταφέρει να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, η γηραιά Αλβιώνα αγωνίζεται να επιτύχει συμφωνίες για επαρκείς εισαγωγές φυσικού αερίου ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, όπως εξήγησε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Εθνικού Δικτύου.

Η προοπτική των διακοπών ρεύματος έρχεται καθώς η πρωθυπουργός Λιζ Τρας κάλεσε την Πέμπτη την Ευρώπη να διατηρήσει τις εξαγωγές ενέργειας σε ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είναι πιθανό να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση αφού προηγουμένως απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής ενέργειας με δελτίο στη Βρετανία.

Στο τραπέζι της Ευρώπης και της Βρετανίας η παροχή ενέργειας με δελτίο

Χώρες σε όλη την Ευρώπη καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον χειμώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διακοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αρκετά κράτη, μάλιστα, συζητούν το ενδεχόμενο της ενέργειας με δελτίο και τον περιορισμό των εξαγωγών ενέργειας σε άλλες χώρες.

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και τα ζητήματα συντήρησης σε αρκετούς γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο η Βρετανία να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται ή τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που συνήθως λαμβάνει από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

«Στην απίθανη περίπτωση που βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση, ορισμένοι πελάτες θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρεύμα για προκαθορισμένες περιόδους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας -πιθανότατα για μπλακ άουτ τριών ωρών», είπ ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) στο Winter Outlook.

«Έχουμε εξασφαλίσει την τροφοδοσία ρεύματος για τον χειμώνα», λέει η βρετανική κυβέρνηση

Από την πλευρά της, πάντως, η βρετανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι σίγουρη για την εξασφάλιση της τροφοδοσίας ρεύματος για τον χειμώνα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα ασφαλές και ποικίλο ενεργειακό σύστημα. Είμαστε σίγουροι για το σχέδιό μας να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα των σεναρίων αυτό το χειμώνα», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη θέση, έχουμε θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, δείχνοντας τα αποθέματα φυσικού αερίου της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα, τις εισαγωγές από εταίρους όπως η Νορβηγία και τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Μια ξεχωριστή αξιολόγηση κινδύνου από τη βρετανική κυβέρνηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο πληρούσε τα πρότυπα που απαιτούνται από τη νομοθεσία.

Η ανάλυσή της ανέφερε ότι η υποδομή θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση φυσικού αερίου σε όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού υπερβολικής ζήτησης που προκαλείται από έντονες καιρικές συνθήκες και της αστοχίας του μεγαλύτερου μεμονωμένου τμήματος υποδομής στο δίκτυο φυσικού αερίου

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook