Aντηλιακό σπρέι προσώπου: Πώς να το επιλέξετε και κυρίως πώς να το εφαρμόσετε

aντηλιακό-σπρέι-προσώπου-πώς-να-το-επιλ-1486742

Το αντηλιακό σπρέι προσώπου, είναι απίστευτα βολικό για να μη χαλάσει το μακιγιάζ αλλά και για μία γρήγορη ανανέωση της αντηλιακής φροντίδας για μικρούς και μεγάλους.

Το ζήτημα είναι πώς να το επιλέξετε και κυρίως πώς να το εφαρμόσετε.

Aντηλιακό σπρέι προσώπου

Ο παράγοντας αντηλιακής προστασίας (SPF) είναι το επίπεδο προστασίας που παρέχει το αντηλιακό ενάντια στις ακτίνες UVB. Έτσι, υψηλότερο SPF σημαίνει περισσότερη προστασία. Αλλά όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο μικρότερη γίνεται η διαφορά. Για παράδειγμα, τα αντηλιακά SPF 15 φιλτράρουν μόνο το 93% περίπου των ακτίνων UVB, ενώ τα αντηλιακά SPF 30 φιλτράρουν το 97% και τα αντηλιακά SPF 50 φιλτράρουν το 98 %.

Συμπέρασμα; Θέλετε SPF τουλάχιστον 30, τουλάχιστον. Και αποφύγετε απολύτως τα «αντηλιακά σπρέι μαυρίσματος» με χαμηλά SPF όπως 15. Οτιδήποτε κάτω από 30 δεν συνιστάται από τους δερματολόγους.

Η διαφορά μεταξύ φυσικών και χημικών αντηλιακών

Και μετά υπάρχουν τα φυσικά και τα χημικά αντηλιακά.

Η διάσημη αισθητικός διασημοτήτων Sarah Akram εξηγεί τη διαφορά στο wellandgood.com. «Τα φυσικά αντηλιακά κάθονται στην επιφάνεια του δέρματος και αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, ενώ τα χημικά αντηλιακά απορροφούν τις ακτίνες και τις μετατρέπουν σε θερμότητα». Τα αντηλιακά σπρέι είναι συχνά χημικά αντηλιακά. Και οι δύο τύποι είναι χρήσιμοι, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το αντηλιακό σπρέι προσώπου από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ένα φυσικό αντηλιακό σε όλο το σώμα για να σας προστατεύσει επαρκώς από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πώς να εφαρμόσετε το αντηλιακό σπρέι προσώπου

«Δεν θα βασιζόμουν στο αντηλιακό σπρέι προσώπου ως τη μόνη πηγή ημερήσιου SPF», λέει η Akram. “Ωστόσο, θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ως ανανέωση στο φυσικό σας μπλοκ.”

Ο δερματολόγος Anar Mikailov, MD, συμφωνεί. «Σκεφτείτε τα αντηλιακά σπρέι προσώπου ως ένα σταθεροποιητικό σπρέι μετά το μακιγιάζ που χρειάζεται επανεφαρμογή όλη την ημέρα», λέει ο Δρ Mikailov. «Πρέπει ακόμα να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό σε μορφή κρέμας στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του λαιμού και στα αυτιά σας πριν κάνετε μακιγιάζ».

Για να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό σπρέι στο πρόσωπό σας, κρατήστε το μπουκάλι 10 έως 15 εκατοστά μακριά από το δέρμα σας και ψεκάστε γενναιόδωρα. Μην ξεχάσετε να το τρίψετε, όπως θα κάνατε με μια αντηλιακή λοσιόν. «Το αντηλιακό είναι πιο αποτελεσματικό όταν τρίβεται», λέει η Akram. «Επομένως, μόλις το ψεκάσετε, είναι σημαντικό να το δουλέψετε στο δέρμα με τα χέρια σας». Επίσης, και εδώ είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αρκετό αντηλιακό ώστε να έχουν την πλήρη προστασία SPF στην ετικέτα», λέει ο Δρ Mikailov. «Απλώστε γενναιόδωρα και επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από κάθε 90 λεπτά», ειδικά εάν πρόκειται να κολυμπήσετε ή όταν ιδρώνετε.

Τέλος, το καλύτερο αντηλιακό είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Οι διαφορετικοί τύποι δέρματος έχουν διαφορετικές ανάγκες, επομένως βρείτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας αν έχετε απορίες

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook