Αντίγραφο της κιβωτού του Νώε καταστράφηκε από… πλημμύρες

αντίγραφο-της-κιβωτού-του-νώε-καταστρ-867874

Σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση βρίσκονται οι δημιουργοί κι ιδιοκτήτες ενός πιστού αντιγράφου της Κιβωτού του Νώε στο Κεντάκι των ΗΠΑ, καθώς οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια δημιούργησαν αρκετά σοβαρά προβλήματα τόσο στο σκαρί όσο και στα έργα στήριξης του φαραωνικού δημιουργήματος.

Η Κιβωτός κατασκευάστηκε από μία ομάδα πιστών μίας αίρεσης της Εκκλησίας των Βαπτιστών του Κεντάκι, κοστίζοντας αρκετά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να γίνει πόλος έλξης τουριστών και πιστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η παραχριστιανική οργάνωση «Answers in Genesis» ξεκίνησε το 2010 τις εργασίες για τη δημιουργία της Κιβωτού, με το κολοσσιαίο οικοδόμημα να στοιχίζει συνολικά 106 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία συγκεντρώθηκαν μεταξύ άλλων από εράνους και δωρεές, ενώ μεταξύ άλλων χρηματοδοτήθηκε κι από την πολιτεία του Κεντάκι.

Για την κατασκευή του απαιτήθηκαν περίπου 1 εκ. μέτρα ξύλινων δοκαριών, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν πιστές απομιμήσεις από κάθε είδος ζώου που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Τα προβλήματα, όμως, για τη σύγχρονη Κιβωτό του Κεντάκι δεν άργησαν να φανούν, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή αποσταθεροποίησαν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη βάση του οικοδομήματος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις σε παρακείμενους δρόμους και οικόπεδα, ενώ κι η ίδια η Κιβωτός μέτρησε αρκετές πληγές εξαιτίας των καταιγίδων.

Μάλιστα, το ύψος των ζημιών που ανέρχεται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια κρίθηκε ως υπέρογκο από τους δημιουργούς της Κιβωτού, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται ώστε να πληρώσει για την αποκατάσταση των βλαβών.

Ωστόσο, η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το απαιτούμενο χρηματικό για την επιδιόρθωση των ζημιών, με αποτέλεσμα πλέον μία δικαστική διαμάχη να είναι σε εξέλιξη μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ πολλοί χρήστες των social media δεν παρέλειψαν να επισημάνουν το παράδοξο της υπόθεσης, καθώς η Κιβωτός απέτυχε στο να «επιβιώσει» από αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή το νερό της βροχής.

Πηγή: gazzeta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook